Polona & Kata 'zrihtali' obstanek v svetovni skupini pokala Fed!

17.04.2011
KOPER - Slovenska ženska teniška reprezenatnca v pokalu Fed ostaja v svetovni skupini. Največja zasluga za to gre Poloni Hercog, ki je priborila tri točke in pa seveda tudi svetovni špici igralk v dvojicah Katarini Srebotnik.

Polona Hercog in Katarina Srebotnik sta združili moči v igri dvojic, ki je odločala, katera ekipa, Slovenija ali Kanada, bo tudi naslednje leto igrala v 2. svetovni skupini pokala Fed. Štajerki sta s 7-6, in 6-2 premagali kanadsko navezo Marino/Fichman ter poskrbeli za val navdušenja na koprski Bonifiki. Vse čestitke punci.

V prvih dveh posamičnih dvobojih današnjega dne, sta obe ekipi prišli do ene točke, zato je bil obračun za obstanek v svetovni eliti pred dvobojem dvojic izenačen na 2-2.

Namesto Andreje Klepač, ki bi morala zaigrati skupaj s Srebotnikovo, se je kapetan Iztok Božič tik prd zdajci odločil za zamenjavo. Vskočila je Polona Hercog, naša najboljša tenisačica in trenutno 68. igralka sveta, ki je naši ekipi že priborila dve točki. V prvem nizu, kjer sta ekipi dobivali igre v valovih, sta Kata in Polona strli odpor tekmic v podaljšani igri, v drugem nizu pa je šlo bolj gladko. Katarina Srebotnik je dokazala, da je ena najboljših igralk v omenjeni konkurenci ter je kot pravi lider vodila Slovenijo do odločujoče zmage, Polona pa je v igri dvojic dodala piko na 'i' odličnemu vikendu, saj je slavila v vseh treh dvobojih.

Slovenska teniška reprezentanca ostaja med najboljšimi 16 na svetu

Slovenska teniška reprezentanca ostaja med najboljšimi 16 na svetu

Poleg srečanja v Kopru sta se konec tedna igrala še dva dvoboja za obstanek v druščini najboljših. Belorusija je s 5:0 premagala Estonijo, Švica pa s 4:1 Švedsko. Dvoboj med Japonsko in Argentino je zaradi nedavne naravne nesreče prestavljen na poznejši termin. Odigran naj bi bil 16. in 17. julija.

 

Pokal Fed

Slovenija-Kanada 3:2

Datum: 16 Apr - 17 Apr 2011
Kraj: Teniški Klub Koper, Koper, Slovenija


R Marino d. M Zec Peskiric 63 75

P Hercog d. E Bouchard 60 64

P Hercog d. R Marino 57 62 86

E Bouchard d. M Zec Peskiric 64 61ž

Srebotnik/Hercog d. Marino/Fichman 76 62

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com, fedcup.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete