Federer spet zablestel pred domačimi gledalci. 9 naslov v Baslu, 99 skupaj...

28.10.2018
BASEL, ŠVICA -Roger Federer je ujel deveto lovoriko na domačem turnirju serije ATP500 v Baslu.

Najboljši teniški igralec vseh časov Roger Federer je vpisal že 99. turnirsko zmago v izjemni karieri, deveto v domačem Baslu. V finalu je s 7-6(5), 6-4 premagal presenetljivega finalista, kvalifikanta Mariusa Copila.

Švicar, ki je na tem turnirju kot otrok pobiral žogice (ball boy) je pri 37-letih še vedno svež, kaj svež, je eden najboljših igralcev sveta. Leta mu ne morejo do živega, zelo težko pa ga je seveda presenetiti pred domačimi gledalci. Če je Copilu uspelo v tem tednu presenečati in izločevati velike favorite, pa je bil v boju za naslov brez moči.

''Tu me vedno izdajo emocije. Igrati pred domačimi gledalci, v domačem mestu,...priti do finala, zmagati,...nikoli ne veš kdaj bom tu igral zadnjič. Res sem presrečen'', je povedal 3. igralec sveta, ki je sedaj le še en naslov oddaljen od jubilejne stote lovorike na ATP turneji. Na večni lestvici je pred njim le Jmmy Connors, ki jih ima 109.

Federer je prišel v finale odigrat z nasprotnikom, ki je 93. na ATP lestvici in v karieri ni nikoli izgubil finala s tako nizko rangiranim igralcem. A Romun Marius Copil se je izkazal za trdega tekmeca, ni ga bilo strah in pariral je Švicarju vso tekmo. Odločile so malenkosti. Copil je ta etden prvič v karieri uspel premagati TOP10 igralca sveta in to kar dva. Izločil je Marina Čiliča in Alexandra Zvereva. Za njim je sanjski teden in v pondeljek bo 60.igralec sveta. 

Federer bo seveda igral tudi na zaključnem turnirju v Londonu, kjer bo napadal rekordno sedmo lovoriko. nazadnje je bil najboljši na zaključnem turnirju osmerice leta 2011.


Swiss Indoors Basel
Kategorija: ATP 500
Datum: 22.10.2018 - 28.10.2018
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda (indoor)
Nagradni sklad: €1,984,420
Prizorišče: St. Jakobshalle
Branilec naslova: Roger Federer
https://www.swissindoorsbasel.ch/en-us/

Finale:

1-Roger Federer (Switzerland) beat Marius Copil (Romania) 7-6(5) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete