Federerju že 8. naslov na travnatem turnirju v Halleju

21.06.2015
HALLE, NEMČIJA - Kralj travnatih podlag Roger Federer je na ATP500 teniškem turnirju v Halleju zmagal že osmič. V 10. finalu nemškega turnirja je premagal Italijana Andreasa Seppija.

Mojster je mojster. 33-letni Roger Federer je na travnatem teniškem turnirju Gerry Weber Open zmagal še osmič. Tradicionalno pripravo pred najbolj prestižnim turnirjem v letu - Wimbledonom, je spet opravil z odliko. 

Švicar je v letošnjem finalu s 7-6(1), 6-4 opravil z Italijanom Seppijem in ima sedaj z njim razmerje 12-1. Seppi se je veselil edine zmage proti Baselčanu letos na OP Avstralije, ko je senzacionalno dobil 3. krog.

Roger Federer je z naskokom najboljši tensač na travi v odprti dobi tenisa. V karieri je osvojil že 15 travnatih turnirjev (8xHalle, 7xWimbledon).

Roger Federer je osmič zmagal na ATP turnirju v Halleju

Roger Federer je osmič zmagal na ATP turnirju v Halleju

Zanimivo finale Halleja je bilo prekinjeno v sredini uvodnega niza, saj so zaradi dežnih kapelj morali zapreti streho. Pokrov stadiona Gerry Weeber se zapre prej kot v dveh minutah tako, da sta bila tenisača na delu že po desetih minutah prekinitve. 31-letni Seppi je v tem njizu zapravil svoje priložnosti, kar se mu je maščevalo kasneje. Najprej je imel eno brejk žogico, pred tajbrejkom pa še dve, ki sta pomenile tudi osvojen niz, a je Federer obe rešil s fantastičnim servisom. Podaljšana igra je bila v domeni kralja trave, izgubil je le 1. točko in osvojil še šesti tajbrejk od šestih v tem tednu.

V drugem delu je Federer najbolj pritisnil v 8. igri, v kateri je imel štiri brejk žogice, dokoncno pa mu je uspelo slaviti v 10. igri. Seppi ni vec našel recepta za stik in morebiten 3.niz. Švicarski teniški velemojster je zadel 14 asov in 36 vinerjev, Italijanu pa ubranil vse štiri brejk žoge na tekmi.

V Halleju je Federer vpisal že 51 zmago, z osmim naslovom pa je tretji tenisač v odprti dobi tenisa, ki je na enem turnirju osvojil vsaj 8 lovorik. Toe j uspelo le Rafaelu Nadalu z devetimi naslovi na Roland Garrosu in osmimi v Barceloni ter Guillermu Vilasu z osmimi v Buenos Airesu. 

''Mislim, da sem ta teden fantastično opravil delo v tajbrejkih. Dobro sem serviral, kar je na travi bistvenega pomena. Mešal sem igro in s tem zmedel današnjega tekmeca'', je povedal Federer, ki ima sedaj že neverjetnih 86 lovorik in še 44 finalov. za Ivanom Lendlom na drugem mestu večne lestvice odprte dobe tenisa zaostaja le še za osem.

 

Gerry Weber Open
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 15.06.2015 - 21.06.2015
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: € 1,574,640
http://www.gerryweber-open.de/gwo_en?ref=atp


Finale:

1-Roger Federer (Switzerland) beat Andreas Seppi (Italy) 7-6(1) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete