Travnatni kralj Roger Federer po številu naslovov ujel McEnroe-a!

16.06.2013
HALLE, NEMČIJA - Kdaj le, če ne na travnati podlagi je Roger Federer le uspel priti do prve teniške lovorike v letošnjem letu. Halle je pokoril že šestič.

Najboljši teniški igralec v zgodovini Roger Federer, ki ima na računu 17 grand slam naslovov, prihaja na Wimbledon samozavesten. Kako ne, na ATP250 turnirju v Halleju je prvič letos dvignil lovoriko, dogodek Gerry Weber Open osvojil še še šestič, s 77. turnirskim naslovom v karieri ujel legendarnega večnega nergača Johna McEnroe-a in še 13. leto zapored osvojil vsaj en turnir v sezoni.

V finalu travnatega turnirja v nemškem Halleju je s 6-7(5), 6-3, 6-4 ugnal Mihaila Južnija. Naj dodamo, da Rus tudi v petnajstem poskusu ni uspel premagati 31-letnega švicarskega teniškega čarovnika, ki je s 77. lovorikami na tretjem mestu večne letvice zmagovalcev.

Federer je zmagoval v Halleju od leta 2003-2006 in 2008, sezono 2010 in 2012 pa na tem nemškem dogodku končal v finalu. Najboljši igralec travnate podlage ima sedaj na kontu travnatih 13 naslovov, čez teden dni pa bo lovil 8. naslov na slovitem Wimbledonu, ko bo Nadalu poskušal dokazati, da tudi on zmore tolikšno število naslovov na enem turnirju.

Južni je v 15-ih dvobojih s Švicarjem osvojil šele četrti niz, a njegova današnja predstava je bila precej boljša kot lani v vseangleškem klubu, ko je ujel vsega 5 iger v treh nizih. Po petih zapravljenih priložnostih za brejk, je Federer plačal ceno v tajbrejku, ki ga je dobil ruski tenisač. V 2. nizu je 'maestro' močno znižal nevsiljene napake (4), po brejku v 8. igri pa si je tlakoval pot do izenačenja. V odločilnem setu je bilo vse skupaj odločeno v 7. igri. Federer je strl servisno igro Južnija, ki je imel v celotnem dvoboju le dve priložnosti za brejk, Federer pa devet. Ob 11 asih je imel Roger boljšo statistiko pri izkoristku obeh servisov ter je zasluženo še šestič slavil v Halleju.

30-letni Mihail Južni je prvič zaigral v finalu travnatega turnirja, nazadnje pa je bil najboljši lani na Indoorsu v Zagrebu. Na nov uspeh bo moral še malo počakati, kajti na travi je vendarle kralj gospod Roger Federer.

 

Gerry Weber Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 10.06.2013- 16.06.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: € 683,665
http://www.gerryweber-open.de/gwo_en?ref=atp


Finale:

1-Roger Federer (Switzerland) beat Mikhail Youzhny (Russia) 6-7(5) 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: gerryweber-open.de

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete