Finale Atlante: Dvoboj velikanov!

28.07.2013
V izjemno izenačenem polfinalnem obračunu je Američan John Isner premagal izkušenega Avstralca Lleytona Hewitta s 6-4,4-6 in 7-5(5). V finalu se bo Američan pomeril z Južnoafričanom Kevinom Andersonom, ki je v dveh nizih ugnal domačina Ryana Harrisona s 6-3 in 7-6(3).

28-letni Isner se na turnirju v Atlanti očitno odlično počuti, saj je to zanj že tretje finale v zadnjih štirih letih. Potem ko je leta 2010 in 2011 izgubil v finalu proti rojaku Mardyu Fishu, ima sedaj možnost, da prvič tudi osvoji domači turnir. Ponovno je Ameriški "bombarder" blestel pri svojem začetnem udarcu, saj je odserviral kar 21 asov, skupno pa je na turnirju odserviral že 71 asov!

Isner je še enkrat več dokazal za kakšnega specialista za podaljšane igre gre. Sedaj je dobil že 12 zaporednih podaljšanih iger (razmerje letos 24-6), najpomembnejšo prav danes, ko je v odločilnem nizu s 7-5 v podaljšani igri strl tudi odpor Lleytona Hewitta, ki je največjo priložnost za zmago izpustil v 7. igri odločilnega niza, ko je na Isnerjev servis zapravil vodstvo s 40-0, a je Američan nato dosegel 5 zaporednih točk. Avstralec je sicer v zadnjem obdobju v zelo dobri formi, saj je v Newportu dosegel finale (poraz proti Mahutu), sedaj pa je še v Atlanti pokazal zelo solidno igro, a je bil za finale vendarle nekoliko prekratek.

"Mislim, da sem odigral zelo dobro. Iz tekme v tekmo igram bolje. Danes sem res dobro zadeval, veliko bolje kot v prejšnih temah" je po zmagi dejal Ameriški velikan.

Anderson preprečil Ameriški finale:

Drugi polfinalni obračun je bil precej manj izenačen, saj je Južnoafričan Kevin Anderson v dveh nizih ugnal domačina Ryana Harrisona. Anderson bo tako lovil svojo tretjo zmago na ATP turnirjih, potem ko je leta 2011 osvojil Johannesburg in 2012 Delray Beach. To je za Južnoafričana tretje finale letos, izgubil je v finalu Sydneya in Casablance. 

V Atlanti bomo torej videli finale velikanov: To bo najvišje finale v zgodovini ATP turnirjev, saj se bosta pomerila 208 centimetrov visoki John Isner in pa Kevin Anderson, ki v višino meri 203 centimetre. 

 

BB&T Atlanta Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 12.07.2013 - 28.07.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trd
Nagradni sklad: $ 546,930
http://www.bbtatlantaopen.com/


Rezultat polfinale Atlanta:

2-Kevin Anderson (South Africa) beat Ryan Harrison (U.S.) 6-3 7-6(3)
1-John Isner (U.S.) beat 7-Lleyton Hewitt (Australia) 6-4 4-6 7-6(5) 

 

Pripravil: Izidor Kolar

foto:atpworldtour.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete