Fognini ni izpustil tradicije in spet ugnal Bedeneta

24.02.2018
RIO DE JANEIRO, BRAZILIJA - Najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene je končal ATP500 turnir v Riu v četrtfinalu, kar je najboljša slovenska uvrstitev na turnirjih tega ranga.

Italijan Fabio Fognini je tradicionalno neugoden nasprotnik za Aljaža Bedeneta. 5. nosilec 1,7 milijona USD vrednega peščenega turnirja v olimpijskem Riu je dobil tudi osmi medsebojni obračun, tokrat s 6-7(3), 6-3, 6-1.

28-letni Bedene je v odlični formi, videlo se je, da lahko parira najboljšim na svetu, predvsem v uvodnem nizu, ko se je vrnil iz zaostanka in nato dobil podaljšano igro. V 2. nizu smo imeli podobno situacijo, Ljubljančan, 43. igralec sveta je gledal v hrbet tekmecu, nato pa žal zapravil možnost za izenačenje na 4-4, kar je favorizirani 21. igralec sveta izkoristil in s še enim brejkom četrtfinale popeljal v odločilni niz. 

Bedene se ni predal. Tudi v tem delu je lovil nasprotnika, ko si je priigral tri vezane točke za ribrejk, je Italijan dve izničil, pri tretji pa ga je na poti do morebitnega preobrata iztiril sodnik z napačno odločitvijo. Namesto ponovitve točke (sodnica se je gibala ob živi žogici) je prisodil 'poen' Fogniniju, kar je odločilo tekmo na stran San Remčana. Nič niso pomagale pritožbe Aljaža, obveljala je sporna odločitev, vse skupaj pa je vplivalo na zaključek.

Bedene je prejšnji teden prišel do finala Buenos Airesa, ta teden v Riu nadigral 11. igralca sveta in vpisal četrtfinale, za kar je dobil 90 točk in skoraj 50,000 USD bruto. To sta fantastična izida, s katerima lahko gradi nadaljevanje sezone...


Rio Open Presented by Claro
Kategorija: ATP World Tour 500
Kraj: Rio de Janeiro, Brazilija
Datum: 19.02.2018 - 25.02.2018
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $ 1,695,825
http://www.rioopen.com/

Četrtfinale:

5-Fabio Fognini (Italy) beat Aljaz Bedene (Slovenia) 6-7(3) 6-3 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete