Težko bo! Zgodovina na strani Foga, okoliščine v prid Bedenetu

23.02.2018
RIO DE JANEIRO - Najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene nadaljuje z odličnimi predstavami na peščeni podlagi.

Aljaža Bedeneta po odmevni zmagi v drugem krogu močnega turnirja serije 500 v Riu de Janeiru, kjer je v treh nizih izločil tretjega nosilca Španca Pabla Carrena Busto, čaka nov velik izziv.

Bedene se bo v četrtfinalu pomeril z Italijanom Fabiom Fogninijem, ki je na lestvici resda uvrščen deset mest nižje od Carrena Buste, vendar ima za razliko pd Španca z Bedenetom precej več izkušenj. Tenisača sta na ATP Touru odigrala sedem obračunov, prav vse pa je dobil Fognini (7-0).

Tretjič v Riu 

Od sedmih dvobojev sta jih kar pet odigrala na pesku, dvakrat sta se v preteklosti pomerila tudi v Riu de Janeiru. Leta 2014 je Fognini v drugem krogu slavil s 7:6(5), 0:6, 6:1, dve leti kasneje pa v isti fazi turnirja s 7:5, 6:3. To bo njun četrti medsebojni obračun v Južni Ameriki, saj sta leta 2014 igrala še v Čilu.

Zgodovina je na strani Italijana, a okoliščine govorijo v prid Bedenetu. Najboljši slovenski tenisač je v izvrstni formi, kar je dokazal s finalnim nastopom v Buenos Airesu. Pred tem je Sloveniji priigral obe točki na obračunu Davisovega pokala s Poljsko. Po porazu v prvem krogu OP Avstralije je dobil osem od naslednjih devetih dvobojev (8-1!), tako da bo imel v Riu zares idealno priložnost, da se oddolži Italijanu.

Bedene je v prvem krogu Ria zavezal kravato Avstrijcu Andreasu Haider-Maurerju, v drugem pa je imel nekaj več dela s Carrenom Bustom, kar pa ne preseneča, saj gre v prvi vrsti za 11. igralca sveta, ki se povrhu tega odlično znajde na pesku, predvsem pa se dobro počuti v Riu, kjer je lani prišel vse do finala. Zaradi poraza proti Bedenetu bo na lestvici izgubil vsaj tri mesta in bo v ponedeljek v najboljšem primeru 14.

Fognini letos na pesku še ni prepričal, še najbolj je navdušil na dvoboju z Brazilcem Thomazom Belluccijem, ko je na set žogo izgubil lopar, a vseeno prišel do točke.

Italijan se je pred prihodom v Rio udeležil turnirja v Buenos Airesu in v drugem krogu - v prvem je bil prost - izgubil proti Argentincu Leonardu Mayerju. V Riu je doslej moral igrati šest nizov, saj je potreboval tri za zmago nad Bellucijem in tri za zmago nad ameriško senzacijo OP Avstralije Tennysom Sandgrenom. Slednji sicer ni najboljša referenca, glede na to, da ga je v Buenos Airesu že v prvem krogu kvalifikacij povozil Facundo Bagnis.

Bedene in Fognini se bosta kot zadnja pomerila na osrednjem igrišču Quadra Central. Predvideni so štirje obračuni, prvi se bo začel ob 15.00 po lokalnem oziroma 19.00 po slovenskem času. 


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete