Garbine Muguruza je nova junakinja Wimbledona !

15.07.2017
LONDON, V.B. - Odlična Španka Garbine Muguruza je zmagovalka Wimbledona v ženski posamični konkurenci. V finalu je premagala Venus Williams, kateri je v 1. nizu ubranila dve žogi za niz nato pa vezala devet iger zapored.

Wimbledon ima novo zmagovalko.
 
To je španska teniška igralka Garbine Muguruza, ki je v finalu s 7-5, 6-0 ugnala 13 let starejšo Venus Williams, petkratno zmagovalko turnirja na Church Roadu. 
 
23-letna Muguruza je na osrednje terenu pri 4-5 v 1. nizu rešila dve žogi za niz, nato pa osvojila kar devet zaporednih iger za veliko slavje v britanski prestolnici. To je bil ključni moment srečanja, do takrat pa sta z Venus obe prikazala vrhunski tenis. Igra teniške veteranke iz ZDA se je nato razpadla. V 2. nizu je bila le bleda senca iz uvodnega dela, pravzaprav celega turnirja. Muguruza ji je takoj vzela servisno igro in ji na koncu celo zavezala t.i. 'kravato'.
 
 
Garbine Muguruza je osvojila drugo lovoriko na grand slamih. Prvič je bila zmagovalka lani na OP Francije, pred dvema letoma pa je igrala tudi finale Wimbledona. Takrat jo je premagala mlajša sestra Williams, Serena. Zanimivo, a Španka se je v vseh treh odigranih finalih srečala z Williamsovo, danes prvič z Venus.
 
''Vse sem poskusila, verjamem, da bom še imela priložnost,'' je na kratko povedala Venus, ki se že cel turnir več ali manj izogiba novinarjev. 
 
''Bila sem nervozna, če tudi ni bilo videti. Sanjala sem to zmago in uspelo mi je'', je bila presrečna Španka, rojena v Venezueli. 

Wimbledon
Kraj: London (Velika Britanija)
Datum: 03.07.2017 - 16.07.2017
Kategorija: Grand Slam
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: £30,000,000
http://www.wimbledon.com/index.html

Finale:

14-Garbine Muguruza Blanco (Spain) beat 10-Venus Williams (U.S.) 7-5 6-0                          

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete