Gasquet po preobratu do Kremlinovega pokala!

20.10.2013
MOSKVA, RUSIJA -V finalu ATP250 turnirja v Moskvi, ki je znan pod imenom pokal Kremlina, sta se udarila Kazahstanec Kukuškin in Francoz Gasquet, slednji je s tretjo letošnjo lovoriko na ATP Race lestvici napredoval na 9. mesto.

Francoz Richard Gasquet je v finalu ATP250 turnirja v Moskvi s 4-6, 6-4, 6-4 premagal Mihaila Kukuškina in si povečal možnosti za nastop na zaključnem turnirju osmerice v Londonu. Francoza Joja-Wilfrieda Tsongaja je prehitel za 160 točk ter se zavihtel na 9. mesto.

27-letni Francoz je na zaključnem turnirju  leta že igral leta 2007, ko je ta bil še v Šanghaju, po odpovedi Andya Murraya zaradi operacijskega posega, pa sedaj drži zadnjo vozovnico za London. ''Vse bom dal od sebe, da se kvalificiram'', je povedal Gasquet in dodal: ''V igri sta še dva velika turnirja, potrudil  se bom  po najboljših močeh. Danes bi lahko tudi izgubil, vendar sem se boril do konca. Ta lovorika mi  pomeni zelo veliko, tudi zaradi tega, ker sem imel nasproti zelo močnega tekmeca''.

Kazahstanec Mihail Kukuškin, ki je nekoč že videl TOP50 na ATP  lestvici ter je imel v zadnjem času ogromno težav s poškodbami, je v finalu pokazal, da se vrača nazaj.  Dobil je 1. niz, v drugem pa vodil 4-3 z brejkom, potem pa se je prvopostavljeni Gasquet vrnil. S tremi igrami zapored je dobil drugi del, na koncu pa  slavil po 2 urah in 24 minutah. ''Mihail je zmagoval Challengerje, tu je dobil 7 tekem, kar nekaj s težkimi nasprotniki. Tudi danes je bil  fantastičen. To je velika zmaga zame'', je še enkrat poudaril dobro igro Kazahstanca Francoz Gasquet, ki je prvič po letu 2006 spet osvojil najmanj 3 turnirje v letu. Slavil je že v  Dohi in Montpellierju. Jasno je, da  uživa v najboljši sezoni po letu  2007, saj je bil tudi polfinalist  OP ZDA.

102. igralec sveta Kukuškin je igral drugi finale kariere,  oba pa prihajata iz ruskih tal. Pred tremi leti je dvignil lovoriko v Sankt Petersburgu. 25-letnik je letos dobil tudi 3 Challengerje, še dvakrat pa  je bil v finalu. Še junija je bil  izven TOP300 na ATP lestvici, od jutri naprej bo v TOP70.

 

Kremlin Cup by Bank of Moscow
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 14.10.2013 - 20.10.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 746,750
http://www.kremlincup.ru/


Finale:

1-Richard Gasquet (France) beat Mikhail Kukushkin (Kazakhstan) 4-6 6-4 6-4

Polfinale:

1-Richard Gasquet (France) beat Ivo Karlovic (Croatia) 6-4 7-5
Mikhail Kukushkin (Kazakhstan) beat 2-Andreas Seppi (Italy) 6-1 1-6 6-4       

 

pripravil: L.S.

foto: kremlincup.ru      

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete