Gladka zmaga Hercogove v 1. krogu kvalifikacij New Havna, Klepačeva izpadla

21.08.2015
NEW HAVEN, ZDA - Polona Hercog je pred OP ZDA skočila še na WTA Premier turnir v New Haven in v prvem kvalifikacijskem krogu vpisala zmago.

Najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog je pred OP ZDA odšla na WTA Premier turnir v New Haven. Kot 65. igralka sveta je morala v kvalifikacije, v 1. krogu pa je s 6-3, 6-2 odpravila domačinko Nicole Gibbs (117. na WTA).

22-letna Američanka se je na Grandstandu upirala le na začetku, kjer sta obe imeli nekaj žogic za odvzem servisa. Samo prva igra je trajala 11 minut, naslednje štiri so bile še tesne, nato pa se je Mariborčanka odlepila. V 6. igri je prišla do brejka in se ni več ozirala nazaj. Do konca dvoboja je diktirala tempo in v 2. nizu še dvakrat prišla do odvzema servisa. Vse skupaj je imela 15 brejk priložnosti, tekmica le 4, pa še te v 1. nizu. Obračun je trajal 1 uro in 19 minut.

V 2. krogu bi se lahko pomerila s prijateljico Andrejo Klepač, ki je v kvalifikacije 'priletela' kot nadomestna igralka. Koprčanka, ki z redkimi izjemami igra le dvojice, je imela v 1. krogu kvalifikacij za nasprotnico Andreea Mitu. Romunka je 74. igralka sveta in s tem močna nfavoritinja, to pa je potrdila tudi na terenu.

Klepačeva, sicer 814. na WTA lestvici, je v uvodnem nizu še držala korak, čeprav ga je nato izgubila po dveh oddanih servisnih igrah, v nadaljevanju pa je romunska tenisačica potrdila premoč in zmagala po 74 minutah s 6-3, 6-2.

 

Connectitut Open
Kraj: New Haven (ZDA)
Datum: 23.08.2015 - 29.08.2015
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $689,063
Podlaga: Trda
http://www.ctopen.org/


1. krog(kvalifikacije):

Polona Hercog (Slovenia) beat Nicole Gibbs (U.S.) 6-3 6-2
Andreea Mitu (Romania) beat Andreja Klepac (Slovenia) 6-3 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete