Hercogovi manjka še en korak do glavnega dela New Havena

22.08.2015
NEW HAVEN, ZDA - Najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog je dobila tudi 2. krog kvalifikacij na WTA turnirju v New Havenu.

24-letna Polona Hercog je maščevala Andrejo Klepač, ki je včeraj izgubila z Romunko Andreeo Mitu. V 2. krogu je Mariborčanka, s stalnim prebivališčem v Monaku, s 6-4, 6-4 odpravila Romunko Andreeo Mitu in bo jutri lovila glavni del WTA Prenier turnirja z nagradnim skladom skoraj 700,000 USD.

Hercogova je v dobri formi pred OP ZDA. To je nakazala že na zadnjih turnirjih, ranking pa ji na najmočnejših WTA turnirjih še ne dovoljuje neposrednega nastopa v glavnem delu, a to se zna kmalu spremeniti.

Polona, 65. igralka sveta, je dokaj suvereno opravila tudi s 74. na računalniški lestvici. 23-letni tenisačici iz Bukarešte je kaj kmalu vzela servisno igro, dovolj za uvodni niz, tudi v drugem pa je hitro prešla v vodstvo. Po 80 minutah se je veselila zmage, v dvoboju pa je enkrat oddala servis, vzela pa ga je trikrat. Imela je kar 12 brejk priložnosti medtem, ko je bila Mitujeva le pri eni in tej izkoriščeni.

Odločilni krog kvalifikacij bo igrala z zmagovalko dvoboja med Irino Falconi in Anniko Beck.

 

Connectitut Open
Kraj: New Haven (ZDA)
Datum: 23.08.2015 - 29.08.2015
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $689,063
Podlaga: Trda
http://www.ctopen.org/


2. krog(kvalifikacije):

Polona Hercog (Slovenia) beat Andreea Mitu (Romania) 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete