Grega Žemlja mučil nekdanjega finalista OP Avstralije kar pet nizov!

18.01.2011
Grega Žemlja se je ustavil v 1. krogu OP Avstralije.

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Slovenski teniški igralec Grega Žemlja (141. na ATP) zapušča prvi grand slam sezone v Melbournu po 1. krogu, a proti nekdanjemu finalstu OP Avstralije Marcosu Baghdatisu je drago prodal svojo kožo. Ciprčan je slavil šele po petih nizih s 3-6, 7-5, 6-1, 4-6 in 6-2.

Žemlja je že v uvodnem krogu turnirja velike četverice v Melbournu naletel na neugodnega tekmeca, Ciprčana Marcosa Baghdatisa, ki je leta 2006 igral celo v velikem finalu. Brez strahu se je 23-letni Žirovničan odpravil na igrišče številka 3 ter 21. nosilca mučil pet dolgih nizov ter kljub porazu zapustil odličen vtis.

Še kako prav je imel Žirovničan, ko je povedal da je Baghdatis premagljiv - pa ne zaradi tega, ker bi bil Ciprčan tako slab, ampak zato, ker sam verjame, da igra odličen tenis. To je dokazal tudi danes, tudi gledalcem pred malimi zasloni.

Grega Žemlja se je izvrstno upiral favoriziranemu Baghdatisu

Baghdatis je imel pomoč številnih gledalcev, tako kot vsako leto in navsezadnje mu da tudi to dodatnega poleta, da v Melbournu vedno igra še bolje. Kljub vsemu je Grega hitro dobil 1. niz. Naredil je manj napak ter dvakrat vzel servis igro 22. igralcu sveta. Drugi niz je bil najdaljši od vseh ter tudi najbolj izenačen. Odločale so malenkosti in pa zadnja menjava, v kateri je Ciprčan prišel do edinega brejka v nizu, Grega pa je v tem delu igre izpustil 5 brejk priložnosti. Kaj bi se zgodilo, če bi Žemlja povedel 2-0 v nizih je verjetno 'brez veze' razmišljati. Izenačenje v nizih je dvignilo Baghdatisa, ki je po hitrem postopku dobil tretjega, a njegova prevlada ni trajala dolgo. V četrtem nizu je varovanec trenerja Davida Lenarja spet sestavil igro. Le 8 nevsiljenih napak in dober izkoristek točk na svoj servis sta ga vrnila v igro in 5. niz. Baghdatis se lahko verjetno zahvali le izkušnjam, podpori gledalcev in pa tudi 'sodnikov', da je v 5. nizu povedel 5-1 ter rutinirano zaključil dvoboj po skoraj 3 urah in pol.

Ciprčan ima ogromno podporo gledalcev v Melbournu

Vsekakor je Žemlja pustil odličen vtis na modri melbournski podlagi ter izenačil lanskoletni uspeh. Prišel je do treh zmag v kvalifikacijah, v 1. krogu glavnega dela pa nudil močan odpor favoriziranemu finalistu OP Avstralije 2006 in nekdanjemu 8. igralcu sveta.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete