IZJEMNO: Najboljša tekma v življenju pripeljala Kavčiča v 2. krog OP Avstralije!

18.01.2011
Blaž Kavčič v 2. krogu OP Avstralije

Blaž Kavčič nadaljuje odlično začeto sezono. V Avstraliji je s 2:6, 6:4, 7:6 in 7:6 ugnal 56. igralca sveta Kevina Andersona (JAR), tako dosegel svojo četrto zaporedno zmago v Melbournu ter se zavihtel v drugi krog glavnega turnirja Australian Open.

Anderson, ki v višino meri kar 203 cm je proti Blažu izstrelil tudi 23 asov, ki pa našemu najboljšemu tenisaču niso preprečili zmage v podaljšanih igrah tretjega in tudi odločilnega četrtega niza.

To je Blažev največji uspeh na južni polobli in na svojem Twitter portalu je napisal: “Danes pa sem odigral svojo najboljšo tekmo v življenju. Noro. Občutki so neopisljivi in verjamem, da lahko grem še dlje.” Lahko mu verjamemo, saj je Anderson v Avstraliji, kjer je pred dobrim tednom zaigral v polfinalu ATP turnirja v Sydneyu, očitno v življenski formi.

Kaljut je prišel do zgodovinske slovenske zmage na OP Avstralije

V drugem krogu Blaža ponovno čaka igralec iz prve deseterice Mihail Južni, 10. igralec sveta. “Major Mihail”, kot je v teniški karavani poznan zaradi svoje borbenosti in vojaškega pozdrava, je lani osvojil kar tri turnirje serije ATP, v svoji 12 letni karieri kot teniški profesionalec pa že sedem.

Blažu bodo tako zelo hitro prišle prav izkušnje iz Indije, kjer se je pred dobrim tednom dni v četrtfinalu pomeril s 6. igralcem sveta Berdychom. Z igro kot jo je prikazal tukaj v Melbournu, bo še kako trd nasprotnik tudi za “Majorja Mihaila”.
 

Blaž se je v dvoboju z Južnoafričanom soočil kar s 23 asi, a tudi ti niso pomagali nasprotniku, da bi prišel do zmage. Prvi niz je sicer dobil zelo gladko, prišel do dveh brejkov, medtem ko Kavčič sploh ni prišel do te priložnosti. No, po tem se je najboljši slovenski tenisač sprostil ter zaigral tako kot zna. V drugem nizu, kjer je Anderson zadel 10 asov, mu je uspel brejk, ki je zadostoval za izenačenje v nizih. Tekma se je začela znova. Zadnja dva  niza sta bila izenačena v pravem pomenu besede. Borba za vsako točko, vsak košček igrišča,..in na koncu velika zmaga Blaža, ki se nikoli ne preda. Dva dobljena tajbrejka sta pravi dokaz za to. Po 3 urah in 21 minutah je prišla nagrada, vstop v 2. krog Odprtega prvenstva Avstralije, kar ni uspelo še nobenemu slovenskemu tenisaču.

Anderson je na koncu prišel do 5 točk več kot Blaž, a to je le slaba tolažba za Južnoafričana iz Johanesburga, ki še enkrat več zapušča turnir velike četverice po uvodnem krogu. 24-letni Ljubljančan je tako že izboljšal lanskoletni rezultat ter prišel do najmanj 35 točk več ter bo čez dva tedna brez dvoma postavil novo najboljšo uvrstitev na teniški lestvici ATP v zgodovini slovenskega tenisa.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete