Halep: ''Najlepši dan mojega življenja''

08.05.2016
MADRID, ŠPANIJA - Romunka Simona Halep sobotno zmago v Madridu označila za najlepši dan njenega življenja.

Simona Halep je postala velika zmagovalka teniškega turnirja v lasti njenega rojaka Iona Tiriaca, ko je v finalu Madrida s 6:2, 6:4 nadigrala Dominico Cibulkovo.

Številka sedem svetovnega tenisa, ki bo v ponedeljek zasedla peto mesto lestvice WTA, je osvojila četrti turnir serije Premier Mandatory oziroma Premier 5 (4-3), prvega na pesku. Pred dvema letoma jo je na prizorišču njene sobotne zmage ugnala Marija Šarapova.

''Zelo sem vesela, da v rokah držim ta pokal. To je zame res nekaj posebnega. Vesela sem, da že drugič govorim z vami na tem igrišču. Občutek je neverjeten. To je najlepši dan mojega življenja,'' je povedala 24-letna Romunka, ki ima v svoji vitrini zdaj že 12 WTA lovorik.

''Madrid je poseben zaradi gospoda Iona Tirica. Imam podporo številnih Romunov, ki pridejo na turnir. Med gledalci vidim zastave. To mi veliko pomeni. Pričakovala sem težak obračun, vendar lahko rečem, da sem našla svojo igro,'' je dodala Romunka.

Halepova je nekdanja številka dve svetovnega tenisa in finalistka OP Francije (2014). Letošnja sezona se za 24-letnico ni začela po pričakovanjih, saj je na OP Avstralije izpadla v prvem krogu, neuspešna pa je bila tudi v Dubaju (2R) in Dohi (2R). Bolje se je odrezala v Indian Wellsu, kjer je morala v četrtfinalu priznati premoč Sereni Williams.

V Madridu se je uvrstila v prvi finale v letu 2016 (1-0) in prvega po lanskem avgustu, ko je v Cincinnatiju izgubila proti prvi igralki sveta.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete