Nepopustljiva Šarapova sedaj osvojila tudi prestižni Madrid!

11.05.2014
MADRID, ŠPANIJA - Rusinja Marija Šarapova je velika zmagovalka WTA Premier turnirja v španskem glavnem mestu Madrid, ki se je igral za denarni sklad 4,2 milijona USD.

Sibirska teniška lepotica Marija Šarapova ostaja suverena na peščeni podlagi. Potem, ko je že osvojila Stuttgart, je sedaj po zmagi v finalu proti Simoni Halep (1-6, 6-2, 6-3) v svojo vitrino dodala še lovoriko iz Madrida. 

Veliko igralk je letos občutilo moč 'nove Halepove', Romunke, ki zadnje čase blesti na turneji. Prav tako je morala v ogenj Marija Šarapova, saj se nista pomerili vse od leta 2012, ko je bila romunska tenisačica okoli 50 mesta, sedaj pa je peta z zbirko sedmih naslovov iz WTA turnirjev v zadnjih 12 mesecih. No, tudi Šarapova pa je po slabem začetku leta kot prenovljena in pričakovali smo trd boj za naslov, še posebej, ker je Rusinja letos na pesku dobila vseh 10 dvobojev. 

Začetek finala je bil povsem v domeni Simone Halep, ki je oddala le eno igro v 1. nizu, v katerem je Rusinja grešila kot po tekočem traku. V nadaljevanju pa se je slika obrnila. Udarci Šarapove so našli mesto v polju, bili so globoki in prehitri za Romunko. Rusinja je imel v naslednjih dveh nizih vse pod kontrolo, saj je v obeh hitro prišla do brejka in prednost ohranila do konca. 

Marija Šarapova blesti na peščeni podlagi, za katero je nekoč dejala, da se na njej počuti kot krava na ledu

Marija Šarapova blesti na peščeni podlagi, za katero je nekoč dejala, da se na njej počuti kot krava na ledu

Šarapova ima letos na računu dve lovoriki, Stuttgart in Madrid, skupaj v karieri pa že 31. Na Roland Garros bo šla kot ena večjih favoritinj. V sezoni 2014 še ne pozna poraza na pesku, še več, od leta 2011 in polfinala OP Francije ima na tej podlagi razmerje fantastičnih 46-3, trn v peti pa ji ostaja le Serena Williams, ki ji je zadala te tri poraze. 

''Kakšen teden'', je najprej izjavila Šarapova. ''Lani sem tu izgubila v finalu in res sem si zaželela narediti korak več. za mano je fantastičen turnir'. S Simono sva se že srečali in moram reči, da je sedaj povsem drugačna igralka. Igra na veliko višjem nivoju'', je končala novopečena zmagovalka v magični škatli.

 

Mutua Madrid Open
Kategorija: WTA Premier
Datum: 04.05.2014 - 11.05.2014
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 4,236,425
http://www.madrid-open.com/


Finale:

8-Maria Sharapova (Russia) beat 4-Simona Halep (Romania) 1-6 6-2 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete