Halepova bo v največjem finalu kariere izzvala Marijo Šarapovo!

10.05.2014
MADRID, ŠPANIJA - Veliki finale močnega peščenega WTA turnirja v Madridu bosta igrali Romunka Simona Halep in Rusinja Marija Šarapova.

Ruska teniška lepotica Marija Šarapova je najmanj ponovila lanski dosežek iz WTA Premier turnirja v Madridu, ki se igra za denarno pogačo več kot 4 milijone ameriških zelencev. 

Šarapova je letos v polfinalu zlahka počistila z Agnieszko Radwansko (6-1, 6-4) in še naprej, praktično od leta 2011, dominira na peščeni podlagi. Trn v peti ji je le 1. igralka sveta Serena Williams, ki pa je tu predala včerajšnji četrtfinale zaradi poškodbe stegenske mišice. 

Nima veze, če se je Maša reševala v nekaj tekmah, njen borbeni duh je na turneji eden največjih in ko nima težav s kakšnimi poškodbami, si vzame kakršnokoli lovoriko. Lani je v finalu Madrida klonila proti Sereni, jutri bo imela priložnost, da popravi 'napako'. Poljakinja Radwanska kot 3. nosilka ni bila dorasla Šarapovi, ki se je nekoliko izgubila le pri 6-1, 3-0, ko je Agnieszka nanizala 4 igre zapored. V 1. nizu je Rusinja izkoristila 4 žogice za brejk od 5, v celotnem dvoboju pa vseskozi pritiskala na servis tekmice. Nazorni dokaz je 35 osvojenih točk od 57 na začetni udarec Poljakinje. ''V uvodnem nizu nisem imela možnosti, v drugem pa je Marija dvignila tempo ob najbolj pomembnih točkah'', je opisala danačnji obračun poraženka.

Šarapova ima v finalu za tekmico 5. nosilko Simono Halep, s katero ne pozna izgubljenega niza. No, treba je povedati, da sta se srečali dvakrat v letu 2012, od takrat naprej pa je Romunka krepko dvignila svoj položaj, navsezadnje je na WTA lestvici pred Rusinjo.

Marija šarapova je v zadnjih treh letih najboljša tenisačica na peščeni podlagi. Lahko rečemo, da je od nje boljša le Serena Williams

Marija šarapova je v zadnjih treh letih najboljša tenisačica na peščeni podlagi. Lahko rečemo, da je od nje boljša le Serena Williams

Halepova je drugi dan zapored izločila Grand Slam zmagovalko. Danes je po 2 urah in 38 minutah padla Petra Kvitova s 6-7(4), 6-3, 6-2 medtem, ko je včeraj njeno moč občutila Ana Ivanovič. Zanimivo, da Romunka še nikdar ni dobila dvoboja v glavnem delu WTA turnirja v španski prestolnici. Jasno, še lani je bila tu 64. igralka sveta, danes je v TOP10. V zadnjih 12 mesecih je osvojila kar 7 naslovov, več od vseh, ki jim ni ime Serena Williams. 

Na drugi strani je bila Kvitova edina polfinalistka, ki je v Madridu že zmagala, bolj natačno, to je tudi njena edina peščena lovorika. Najboljša je bila leta 2011, istega leta, kot je kasneje osvojila Wimbledon. Dvoboj je bil sicer na strani Čehinje vse do 7-6, 3-1, ko je Halepova nanizala 16 točk od naslednjih 18 ter poskrbela, da se je tehntica nagnila na njeno stran. 

 

Mutua Madrid Open
Kategorija: WTA Premier
Datum: 04.05.2014 - 11.05.2014
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 4,236,425
http://www.madrid-open.com/


Polfinale:

8-Maria Sharapova (Russia) beat 3-Agnieszka Radwanska (Poland) 6-1 6-4
4-Simona Halep (Romania) beat 5-Petra Kvitova (Czech Republic) 6-7(4) 6-3 6-2       

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete