Kuznetsova in Stosurjeva v spopad za Moskovski finale!

19.10.2013
Na Kremlin Cupu v Moskvi so že znani vsi polfinalni pari v ženski konkurenci. Izjemno zanimiv obračun se obeta predvsem med domačinko Svetlano Kuznetsovo in Avstralko Samantho Stosur.

Obe igralki sta izjemno suvereno opravili svoje delo v dosedanjem poteku turnirja, saj nobena v Moskvi zaenkrat še ni oddala niza. V četrtfinalu je Kuznetsovo čakala izjemno neugodna Italijanka Roberta Vinci, a je Rusinja pokazala izjemno igro in brez težav po eni uri in osemnajstih minutah s 6-2 in 6-3 opravila z drugo nosilko turnirja.

"Uspela sem se ji maščevati, saj me je premagala, ko sva se zadnjič pomerili v Dubaju. Je izjemno neugodna nasprotnica, morala sem biti zelo potrpežljiva, to je bil ključ do moje današnje zmage" je po zmagi dejala izkušena Rusinja, ki se je po letu 2007 drugič v karieri tukaj uspela uvrstiti v polfinale: "Lepo je igrati doma. Res uživam v času, ki ga preživljam tukaj, čutim, da igram precej boljši tenis, kot sem ga kazala v prejšnem delu sezone." 

V polfinalu pa Kuznetsovo čaka izjemno težko delo, saj se bo pomerila s Avstralko Sam Stosur, ki je v zadnjem času ujela izjemno formo saj je dobila kar 10 izmed zadnjih 13 obračunov. V četrtfinalu je Stosurjeva po slabem začetku, ko je proti Ani Ivanovič zaostajala s 3-0, hitro ponovno dvignila nivo svoje igre in se na koncu zasluženo veselila zmage s 7-5 in 6-4. 

"Navkljub začetnemu zaostanku sem se vseskozi počutila odlično. Iz točeve v točko je moja samozavest v igri rasla in na koncu sem odigrala res dobro." je po četrtfinalni zmagi dejala Avstralka, ki se v Moskvi očitno odlično počuti, saj je že lani zaigrala v velikem finalu: "Tukaj že zadnjih nekaj let igram zelo dobro. Igrišče tukaj je zelo specifično, a ustreza mojemu slogu igre, saj lahko res izkoristim vso svojo moč, tako da res uživam v igri na tej podlagi."

V drugem polfinalu se bosta pomerili Romunka Simona Halep in Rusinja Anastasija Pavljučenkova. Halepova je v četrtfinalu z igrišča odpihnila domačo povabljenko Aliso Klejbanovo s 6-1 in 6-1, medtem ko se tudi Pavljučenkova ni preveč namučila proti Slovakinji Danieli Hantuchovi, ki jo je odpravila s 6-0 in 6-4. Igralki sta se med seboj pomerili dvakrat, obakrat pa je uspela slaviti mlada Romunka.

__________________________________________________________________________________

 

Kremlin Cup by Bank of Moscow
Kategorija: WTA World Tour 250
Datum: 14.10.2013 - 20.10.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 746,750
http://www.kremlincup.ru/

__________________________________________________________________________________ Rezultati četrtfinale: 

5-Simona Halep (Romania) beat Alisa Kleybanova (Russia) 6-1 6-1
8-Svetlana Kuznetsova (Russia) beat 2-Roberta Vinci (Italy) 6-2 6-3
7-Samantha Stosur (Australia) beat 4-Ana Ivanovic (Serbia) 7-5 6-4             

___________________________________________________________________________________

foto: wtatennis.com

Pripravil: Izidor Kolar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete