Hercogova jutri po vstopnico za glavni del Dubaja

16.02.2020
DUBAJ, Z.A.E. - Najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog je v kvalifikacijah zelo močno zasedenega WTA turnirja v Dubaju zmagala še drugič.

29-letni Poloni Hercog manjka še ena zmaga, da se prebije v glavni del skoraj 3 milijone USD vrednega WTA turnirja v Dubaju. Danes je v 2. krogu kvalifikacij premagala še drugo Kitajko na poti do tega cilja. S 6-2, 6-4 je padla Šinjun Han.

Hercogova, 43. igralka sveta, je šele 7. nosilka kvalifikacij, kar priča o tem, koko dobro je zaden turnir v Dubaju. Z vrstnico iz Azije, trenutno 187. na WTA lestvici, ni imela večjih težav in zmagala po 70 minutah. Sicer spet ni najbilje držala svojih servisnih igre, izgubila je dva začetna udarca, a pri takšnih tekmicah to ni usodno. Pet brejkov je bilo več kot dovolj za udobno zmago, Polona pa je blestela pri prvem začetnem udarcu. Razmerje točk ob koncu je bilo 59:38.

V finalnem kvalifikacijskem obračunu pa Mariborčanko čaka precej večji test. Lopar bo prekrižala s 37. igralko sveta, 26-letno Kristino Mladenovič. S Francozinjo se nista pomerili že vse od leta 2012, ko je takrat prav v Dubaju v 1. krogu kvalifikacij zmagala Hercogova po treh nizih. Mladenovičeva je pred osmimi leti potrebovala povabilo, da je zaigrala v kvalifikacijah.


Dubai Duty Free Tennis Championships
Datum: 17.02.2020 - 23.02.2020
Kategorija: WTA Premier 5
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,643,670
http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/

2. krog(kvalifikacije):

Polona Hercog (Slovenia) beat Xinyun Han (China) 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete