Polona Hercog končno zmagala!

18.02.2012
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je kvalifikacije močnega WTA turnirja v Dubaju začela z zmago!

DUBAJ, ZAE - Polona Hercog nastopa v kvalifikacijah 2,000,000$ vrednega WTA turnirja Premier kategorije v Dubaju. V 1. krogu je bila njena nasprotnica Francozinja Kristna Mladenovič, ki je dobila povabilo organizatorja, Polona pa je postavljena kot 2. nosilka. Slovenka je slavila v treh nizih z rezultatom 6:2, 2:6, 6:1 in tako prekinila serijo porazov!

Za 21-letno Štakerko je to prva zmaga po kvalifikacijah Sydneya, ki so se odvijale še v začetku januraja. Od takrat naprej je imela serijo šestih porazov, ki pa je sedaj vsaj 'delno' prekinjena.

Trenutno 36. igralka sveta bo kmalu branila veliko točk, ki jih je dobila lani za polfinale Monterreya, zato bo vsaka zmaga zelo dobrodošla. Dubai Tennis Championships je tako močen turnir, da ga mora Hercogova začeti igrati v kvalifikacijah. Njena naslednja nasprotnica bo zmagovalka obračuna Kristina Barrois - Virgine Razzano, za vstop v glavni del pa potrebuje tri zmage.

Današnji dvoboj Polone in Kristine je sicer trajal 1 uro in 52 minut, Štajerka pa je prišla do petih brejkov iz dvanajstih priložnosti, Francozinja pa do dveh iz petih. Polona je bila boljša predvsem v igri na svoj drugi začetni udarec, na koncu pa je osvojila 10 točk več (87:77) od tri leta mlajše tekmice.

 

foto : Zimbio.com

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete