Hercogova proti 1. igralki sveta konkurenčna le v 2. nizu

22.01.2020
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Polona Hercog je v 2. krogu OP Avstralije vihtela lopar proti aktualni številki 1 svetovnega tenisa Ashleigh Barty. Avstralka je pričakovano zmagala.

29-letna Polona Hercog (48. na WTA) je končala nastope na letošnjem Grand Slamu v Melbournu v 2. krogu. V dvoboju s prvo teniško igralko sveta Ashleigh Barty je bila konkurenčna le v drugem delu. Avstralka pač ni dovolila presenečenja ter je v prvem medsebojnem dvoboju vseeno slavila po dveh nizih s 6-1, 6-4.

1 uro in 6 minut je trajal obračun na osrednjem stadionu Rod Laver v Melbournu. 23-letna Bartyjeva, doma iz Ipswicha in lanskoletna zmagovalka OP Francije je največja domača adutka za naslov, temu primerno se je odzvala tudi na terenu, saj je zelo dobro odgovorila na navarnosti s strani Štajerke. Hitro je osvojila uvodni niz, v manj kot pol ure, Poloni pa se je uspelo vpisati na semafor v 4. igri. Precej bolje je Hercogova odigrala 2. niz, v katerem je imela priložnosti. Prvič ji je spodletelo priti do brejka v drugi igri, v osmi pa je imela kar dve vezani žogi za odvzem začetnega udarca (40:15), pa se je Bartyjeva rešila. Razlika med vrhunsko in odlično igralko je bila vidna v naslednji igri, ko je 1. igralka sveta takoj izkoristila priigrano žogo za brejk ter povedla 5-4. Servirala je za zmago, ampak Polona se ni dala. Poskusila je z zadnjim napadom za priključek, spet imela 40:15, a tudi tokrat se je domačinka izvlekla ter zaključila obračun na svoj konto na veselje vseh gledalcev na Rod Laver Areni. Končno razmerje točk je bilo 63:46. Zanimivo, da je Bartyjeva zadela 5 asov, Hercogova le enega.

Ashleigh Barty je ena od največjih favoritinj za končni naslov

Ashleigh Barty je ena od največjih favoritinj za končni naslov

Polona Hercog je izenačila svojo najboljšo uvrstitev na prvem turnirju za Grand Slam v sezoni, tretjič je bila v 2. krogu (2010, 2015, 2019). 


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 20.01.2020 - 03.02.2020
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 71,000,000 avstralskih dolarjev
https://ausopen.com/index.html

2. krog:

1-Ashleigh Barty (Australia) beat Polona Hercog (Slovenia) 6-1 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.om

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete