Hercogova vse boljša. V Nürnbergu pospravila kar 2. nosilko Zakopalovo!

12.06.2013
NÜRNBERG, NEMČIJA - Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se bliskovito dviga v formi. Na WTA teniškem turnirju v Nürnbergu je v 1. krogu izločila drugpostavljeno Klaro Zakopalovo

22-letna Polona Hercog (100. na  WTA)  po poškodbi in daljši odsotnosti že nakazuje, da se bo kmalu zavihtela na  mesta, ki so ji že pripadala. V 1. krogu teniškega WTA turnirja z nagradnim skladom 235,000 ameriških zelencev,  je po treh nizih s 6-3, 4-6 in  6-1 ugnala 33. igralko sveta Klaro Zakopalovo.  Bravo Polona!

Polono danes čaka še en dvoboj, saj je bila tekma uvodnega kroga prestavljena iz torka na  sredo zaradi slabega vremena.

Dolgo smo čakali na dneve, ko se bo  igralki iz Kamnice pri Mariboru odprlo. Daljša odsotnost in slabi rezultati so seveda  pustili  določene posledice, ki jih je Polona sedaj zares odpravila.  Z novim  trenerjem Mattiasom Arvidssonom sta postavila temelje današnji zmagi  že z uspehom na ITF turnirju v Mariboru in polfinalom  močnega ITF turnirja v Marseillu, zmaga nad trenutno 33. igralko računalniške lestvice WTA  pa je le še dodaten motiv za  nadaljevabje sezone, ko bo naša šampionka tudi branila točke za naslov v švedskem Bastadu pred letom dni.

31-letna Čehinja je parvzaprav stalna  stranka Polone. Od leta 2009 pa  do danes jo je Hercogova premagala še šestič  in ne pozna poraza. V1.nizu je dober odstotek zadetih prvih servisov naredil svoje. Čehinja se je  težko prebijala čez  servisne igre Polone, uspel ji je en brejk, Poloni pa kar trije. Dobila je uvodni niz, v drugem pa je bolje oddelala Zakopalova. Uspelo ji je izenačiti v nizih (vodila je že 5-2 pa se je  Polona približala na 5-4), kar je našo tenisačico še bolj 'razjezilo. V odločilnem setu je  zaigrala kot v najboljših časih, povedla 4-0 in postavila temelj k zmagi. Na 1. servis je dobila prav vse točke (14/14), češki tenisačici zaprla vse poti do priložnosti za brejk in odhitela v 2. krog po 1 uri in 45 minutah igre.

Že čez nekaj ur se bo iz igrišča številka 1 preselila na 'Show Court', ko jo čaka obračun z Julio Cohen  iz ZDA. 24-letna Američanka je na 138. mesti WTA lestvice in bi morala biti lažji zalogaj za Polono, če bo seveda slednja vihtela lopar  kot zna. 

 

NÜRNBERGER VERSICHERUNGSCUP
Datum: 10.06.2013 - 16.06.2013
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $235,000
Podlaga: Pesek
http://www.nuernberger-versicherungscup.de/


1. krog:

Polona Hercog (Slovenia) beat 2-Klara Zakopalova (Czech Republic) 6-3 4-6 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: D.Mlakar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete