VIDEO: Hopmanov pokal bo potekal v novi, neverjetno lepi Perth Areni!

26.12.2012
PERTH, AVSTRALIJA - Še dva dni nas deli do prvega turnirja v tako pričakovani teniški sezoni, t.i. pokala Hopman, kjer se meri osem reprezentanc.

29. decembra se začne Hopman Cup, moštveno tekmovanje, na katerem nastopa 8 reprezentanc, v vsaki pa se nahajata po en igralec in igralka.

Ekipe so razdeljene v dve skupini, kjer se pomerijo po sistemu 'Round Robin' (vsak z vsakim). Ekipi, ki v skupini osvojita 1. mesto, se uvrstita v finale. Vsak dvoboj vsebuje moški in ženski obračun ter tekmo mešanih dvojic. Lani so zmagali Čehi, za katere sta nastopila Petra Kvitova in Tomas Berdych.

Prva ideja o mešanem moštvenem teniškem tekmovanju je prišla leta 1984, ko so o tem razmišljali avstralski tenisači Paul McNamee, Charlie Fancutt and Pat Cash. Prva izvedba sega v leto 1989, ko je Češkoslovaška v finalu premagala Avstralijo. V 24-letni zgodovini imajo največ uspeha Američani, ki so pokal dvignili šestkrat, kot zanimivost pa naj omenimo, da sta leta 1991 za Jugoslavijo lovoriko domov prinesla Monika Seleš in Goran Prpić.

In katere reprezentance se bodo v Perthu borile letos? V skupini A bodo Srbija (Ana Ivanović, Novak Djoković), Italija (Francesca Schiavone, Andreas Seppi), Nemčija (Andrea Petkovic, Tommy Haas) in Avstralija (16-letna Asleigh Barty, Bernard Tomic), v skupini B pa ZDA (Venus Williams, John Isner), Španija (Anabel Medina Garrigues, Fernando Verdasco), Južna Arika (Chanelle Scheepers, Kevin Anderson) in Francija (Mathilde Johansson, Jo Wilfried Tsonga).

Ob 25-letnici tekmovanja pa bo tokrat dogodek potekal v novi, prelepi večnamenski dvorani imenovani Perth Arena, ki sprejme 15,500 gledalcev. Za gradnjo so porabili 550 milijonov USD.

 

pripravil: L.S.

foto: hopmancup.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete