Naomi Osaka presenetljiva zmagovalka Indian Wellsa

18.03.2018
INDIAN WELLS, ZDA - Japonka Naomi Osaka je kar malo senzacionalno osvojila močan WTA turnir v kalifornijski puščavi Indian Wells, vsaj, če se naslonimo na napoved pred začetkom dogodka.

V finalu Indian Wellsa ženske posamične konkurence se je pomeril par dvajsetletnic, Japonka Naomi Osaka in Rusinja Darija Kasatkina. Pred začetkom turnirja je bilo težko pričakovati takšen finale, a obe sta pokazali izjemne predstave v zadnjih desetih dneh in zasluženo prekrižali loparja v boju za naslov.

Kasatkina, ki je bila med nosilkami, saj je 19. na svetu, v finalu ni našla rešitve za trenutno 44. na WTA lestvici, prvi masters finale je izgubila, na drugi strani je Japonka svojega prvega suvereno dobila s 6-3, 6-2 po 70 minutah igre in seveda vpisala največji uspeh v karieri. Prvenec na takšen način, naslov na BNP Paribas Opnu, nikakor ni mačji kašelj. Če temu dodamo, da je dobila ček za 1,3 milijona USD in s tem skoraj podvojila do sedaj zaluženo denarno nagrado na turneji, potem je vsem jasno, kaj ji je uspelo.

Finalistki se nikdar nista pomerili med seboj, vendar pa sta skupaj trenirali in to prav  v Indian Wellsu. Osaka pravzaprav prihaja do prvega WTA naslova v karieri v svojem drugem finalu, a ta je velik kot gora, saj turnir v Indian Wellsu spada med ene največjih v teniški sezoni. Prvič je bila Osaka v finalu, sicer manjšega turnirja, leta 2016 v Tokiu, ko je izgubila z Wozniackijevo. Mlada Japonka bo od ponedeljka naprej 22. igralka sveta.

Naomi Osaka je prva nepostavljena zmagovalka Indian Wellsa po Kim Clijsters in letu 2005, najmlajša po Ani Ivanovič (danes je rodila dečka Luka) in letu 2008.

Kasatkina je zaradi poraza ostala na eni lovoriki, ki jo je ovojila lani v Charlestonu, ima pa poleg današnjega finala v osebni izkaznici še dva. Prekratka za naslov je bila še lani v Moskvi in letos v Dubaju.


BNP Paribas Open
Kategorija: WTA Premier Mandatory
Kraj: Indian Wells, Kalifornija
Datum: 07.03.2018 - 18.03.2018
Žreb: S-96 D-32
Podlaga: trda
Nagradni sklad: $ 7,972,535
https://bnpparibasopen.com/

Finale:

Naomi Osaka (Japan) beat Daria Kasatkina (Russia) 6-3 6-2

 

pripravil:L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete