Isner spet v finalu Houstona, tokrat z Almagrom!

14.04.2013
HOUSTON, ZDA - Američan John Isner se je drugo leto zapored uvrstil v finale peščenega ATP turnirja v Houstonu. Lani mu ni uspelo dvigniti lovorike, letos pa bo poskušal popraviti napako v dvoboju z Nicolasom Almagrom.

Visokorasli Američan je 5. nosilec edinega ATP turnirja na pesku, ki se  igra na ameriških tleh. V polfinalu je imel ogromno dela z Argentincem Juanom Monacom, še posebej je bil nemočen v  1. nizu, vendar je na koncu le našel pot do zmage in finala.

V ponovitvi lanskega finala Houstona je premagal Juana Monaca s 1-6, 6-4, 6-4, v 3. nizu pa izkorstil svojo priložnost za brejk, da se je lahko veselil tretje zmage v štirih medsebojnih tekmah z Južnoameričanom po 2 urah in 2 minutah. Veliki finale ga čaka s Špancem Nicolasom Almagrom, s katerim bo poskušal obrniti ''H2H'', saj imata razmerje 2-0  v korist Španca.

Almagro je imel v polfinalu lažje delo. Domačina Rhyneja Williamsa je deklasiral s 6-2, 6-1 in na svojem debiju v Houstonu kot 1. nosilec takoj prišel v zaključni dan. ''Mislim, da sem odigral zelo dobro,  veliko bolje kot v četrtfinalu. Poskušal sem ostati zbran, kar mi je uspelo. Agresivna igra prinaša rezultat'', je povedal igralec iz  Murcie, ki bo lovil 13. turnirski naslov, prav vsi pa prihajajo s peščene podlage. Na ameriških tleh ni slavil še nikoli.

 

Nicolas Almagro je peščeni specialist in bo v finalu favorit

Nicolas Almagro je peščeni specialist in bo v finalu favorit

 

US Men's Clay Court Championship
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 08.04.2013 - 14.04.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 455,775
http://www.mensclaycourt.com/


Polfinale:

5-John Isner (U.S.) beat 3-Juan Monaco (Argentina) 1-6 6-4 6-4
1-Nicolas Almagro (Spain) beat Rhyne Williams (U.S.) 6-2 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: mensclaycourt.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete