Krejčikova presenetljiva zmagovalka Roland Garrosa

12.06.2021
PARIZ, FRANCIJA - Čehinja Barbora Krejčikova je pred tremi leti osvojila OP Francije v dvojicah, danes pa je presenetljivo lovoriko dvignila še v posamični konkurenci.

Češka teniška igralka Barbora Krejčikova je zmagovalka Roland Garrosa, turnirja presenečenj v ženski konkurenci,  saj so bile vse štiri polfinalistke na tem mestu prvič, tudi Tamara Zidanšek, ki je poskrbela za slovensko teniško evforijo. 

Krejčikova je prva Čehinja s pokalom Suzanne Lenglen po Hani Mandlikovi in letu 1981. Slednja je seveda nastopa še za Češkoslovaško. Pokal ji je v roke potisnila rojakinja Martina Navratilova, ki je je že vrsto let ameriška državljanka. Ja, Krejčikova je že tretja nepostavljena zmagovalka OP Francije v zadnjih petih letih. To je uspelo tudi Jeleni Ostapenko leta 2017 in Igi Swiatek lani. Na naslednji menjavi WTA lestvice se bo prvič zavihtela v TOP20.

Odločitev o zmagovalki letošnjega pariškega slama je padla v 3. nizu, pred tem pa smo videli dva različna niza, v prvem je bila precej boljša Čehinja, v drugem pa 31. nosilka Anstazija Pavljučenkova, ki je v polfinalu izločila Zidanškovo. Igralki sta bili izenačeni do 3-3, nato pa je Krejčikova uspela vzeti servis. Rusinja je imela nekaj težav tudi s poškodbo, a to ni bil razlog za poraz. Uspela je ubraniti tri zaključne žoge, četrte pa ne, ko je poslala bekend preko osnovne črte. Po dveh urah je bil rezultat finala 6-1, 2-6, 6-4.

25-letna Barbora Krejčikova je pred tem že osvojila pet turnirjev za grand slam, dva v dvojicah, tri pa v mešanih dvojicah. Specialistka za dvojice je bila v tej konkurenci na turnirjih velike četverice zelo uspešna tudi v mladinski konkurenci.

Lovorike Barbore Krejčikove na grand slamih
2013 Roland Garros mladinke dvojice (s Katerino Siniakovo)
2013 Wimbledon mladinke dvojice (s Katerino Siniakovo)
2013 US Open mladinke dvojice (s Katerino Siniakovo)
2018 Roland Garros ženske dvojice (s Katerino Siniakovo)
2018 Wimbledon ženske dvojice (s Katerino Siniakovo)
2019 Australian Open mešane dvojice (z Rajeevom Ramom)
2020 Australian Open mešane dvojice (z Nikolo Mektičem)
2021 Australian Open mešane dvojice (z Rajeevom Ramom)
2021 Roland Garros v ženski posamični konkurenci

''Upelo mi je nekaj, o čemer sem vseskozi sanjala. Tu sem zmagala v dvojicah, nato na drugih slamih v mešanih parih, o kako lepo bi bilo osvojiti vse tri konkurence, o tem sem razmišljala a to so bile sanje, ki pa so se danes resnično uresničile'', je povedala Čehinja, ki je tretja z naslovom, potem ko se je že soočila z žogo za zmago nasprotnice, to je bilo v polfinalu v tekmi z Mario Sakkari. Drugi dve sta Anastazija Miškina 2004 in Justine Henin leta 2005. 

Še bolj presenetljivo je, da ima Krejčikova v rokah le eno WTA lovoriko, pa še to je osvojila pred dvema tednoma v Starsbourgu. Ja, na OP Francije je prišla kot zmagovalka turnirja, nazadnje se s tem lahko pohvali Azarenka, leta 2012 je dobila Sydney in nato OP Avstralije. Če pogledamo samo peščeni grand slam pa moramo v leto 1983, takrat je Chris Evert osvojila Berlin, ki se je odvijal teden pred Parizom. 


Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Sla
Datum: 30.05.2021 - 13.06.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 42,661,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

Finale:

Barbora Krejcikova (Czech Republic) beat 31-Anastasia Pavlyuchenkova (Russia) 6-1 2-6 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete