Izjemna Polona Hercog se je uvrstila v polfinale Seula!

23.09.2011
SEUL, JUŽNA KOREJA - Naša najboljša teniška igralka Polona Hercog je na WTA turnirjuv Seulu, ki se igra na trdi podlagi, zmagala še 3. zapored in se uvrstila v polfinale!

20-letna Polona Hercog, ki se trenutno nahaja na 35. mestu WTA lestvice, se je v četrtfinalu "znesla" nad 22 letno Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, 4. nosilko turnirja in 22. igralko sveta. Igralki sta se pred tem pomerili na grand slam turnirju v Wimbledonu, kjer ja Slovakinja prepustila naši igralki le 3 igre, tokrat pa je sama osvojila le 4. Rezultat se je na koncu glasil 6:3, 6:1 v nizih! Bravo Polona!

Polona Hercog je v 1. nizu kar 4 x odvzela servis nasprotnici, sama pa je svojega izgubila 2 x. Slovenka je bila za nijanso boljša tako pri serviranju kot pri vračanju servisa nasprotnici in po eni uri igre povedla z 1:0!

V 2. nizu pa je Slovenka povsem prevladala. Bila je boljša v vseh elementih teniške igre, 2 x odvzela servis nasprotnici, sama pa je ostala v tej prvini neomajna. Po uri in 25 minutah igre, se je Polona veselila lepe zmage in uvrstitve v polfinale!

Polona Hercog pri 20-letih dokazuje, da je ena najboljših teniških igralk sveta

Polona Hercog pri 20-letih dokazuje, da je ena najboljših teniških igralk sveta

"Ta zmaga mi res veliko pomeni, saj se mi proti Cibulkovi ni izšlo ravno najbolje v Wimbledonu. Danes sem se s trenerjem taktično dobro pripravila, poskušala sem jo čim bolj potisniti z osnovne črte s 'top spin' žogami, ki ji ne ugajajo. Uporabljala sem veliko 'slice' udarcev in tudi velikokrat odigrala kombinacijo servis-mreža. V prvem nizu sem imela priložnosti za vodstvo s 3:1, a sem bila v ravno obratnem položaju (1:3), ker nisem izkoristila svojih priložnosti. Ostala sem mirna in se zbrala za vsako točko posebej, kar je bila na koncu zelo dobra taktika. Zelo sem vesela današnje zmage in gremo jutri naprej," je iz južnokorejske prestolnice sporočila 20-letna Mariborčanka. (vir: Sportal)

Njena naslednja nasprotnica bo Kazahstanka Galina Voskobojeva, ki je v četrtfinalu premagala Rusinjo Vero Duševino s 6:2, 6:3 v nizih. 26-letna visokorasla Rusinja, ki zastopa Kazahstan, se nahaja na 82. mestu WTA lestvice (najvišje je bila leta 2009, na 64. mestu). Galina je letos opozorila nase predvsem z zmago proti Rusinji Mariji Šarapovi. Takrat je v igri izjemno krajšala žogice in renomirano nasprotnico povsem vrgla iz ritma!

 

Hansol Korea Open
Kraj: Seul, Južna Koreja
Datum: September 19 - 25, 2011
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Trda


Četrtfinale:

Polona Hercog (SLO) : Dominika Cibulkova (SLK/4) 6:3,6:1
Galina Voskobojeva (KAZ) : Vera Duševina (RUS) 6:2,6:3
Klara Zakopalova (ČEŠ) : Vania King (ZDA) 6:2,4:6,6:1
Julija Goerges(NEM) : Maria Jose Martinez Sanchez(ŠPA)7:6(6),6:1

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete