Izjemna Zidanškova v eni uri do 3. kroga OP Francije in izida kariere

02.06.2021
PARIZ, FRANCIJA - Tamara Zidanšek je v fantastični formi na grand slamu v Parizu.

23-letna Tamara Zidanšek (85. na WTA) je na OP Francije prišla do uspeha kariere na grand slamih, a njena pot se nadaljuje. V 2. krogu je v samo eni uri igre počistila z Američanko Madison Brengle in se samozavestno odpravlja naprej. Bravo.

31-letna Brengle ni imela nikakršnih možnosti, Konjičanka je zmagala s 6-4, 6-1. Prvič je bila v 2. krogu Roland Garrosu, sedaj je najmanj v tretjem...

Po senzacionani zmagi v 1. krogu proti 6. nosilki Andreescu, je Tamara potrdila pripravljenost in se veseli enega največjih dosežkov v slovenskem tenisu. V 3. krogu grand slamov zadnjega časa med posameznicami sta bili le Katarina Srebotnik in Polona Hercog. 

''Poharska roka'', tako bi lahko označili Zidanškovo, ki je začela silovito v prvem medsebojnem dvoboju n dala vedeti, da ni šale. Servisi so delovali in kaj hitro je bilo 3-0 za Slovenko, čeprav je v 3. igri imela 84. igralka sveta vrsto ribrejk žogic, ki pa jih je Tami izničila, eno za drugo. Za nameček je v naslednji igri spet vzela začetni udarec in kar naenkrat je bilo na semaforju 5-0. Kot da bi tako visoko vodstvo zmedlo slovensko teniško asinjo, kajti Brengle se je vrnila v igro in imela servis pri 4-5, tu pa je Zidanškova uvidela, da bo treba držati osredotočenost do zadnje točke. S tretjim brejkom v nizu je brez izgubljene točke dobila 'set'. 

V drugem nizu je Konjičanka ponovila vajo in spet povedla 5-0, le da se je tokrat Američanka le vpisala na semafor. Tamara se je še kako zavedala kako je bilo v 1. nizu in ni nič prepustila naključju. 67:50 je bilo razmerje točk, Zidanškova pa je izstrelila lepih 28 vinerjev (Brengle 11), naredila pa je ob agresivni igri nekaj več napak (24:16). 

Tamara je bila danes prva na terenu in je tudi ena tistih, ki se je najprej uvrstila v 3. krog letošnjega tekmovanja na pariškem pesku. Njena nasprotnica bo sedaj Katerina Siniakova in Veroniko Kudermetovo. Zmaga bi ji prinesla osmino finala in drugi teden tekmovanja na Roland Garrosu, kar je za slovenski tenis prava redkost in izjemen uspeh. 25-letno Čehinjo, 68. na WTA lestvici, je premagala dvakrat, leta 2019 v Nürnbergu in lani v Pragi, prvi medsebojni obračun leta 2014 na ITF turnirju v Mariboru pa je dobila Siniakova.

Tamara Zidanšek je prvič v 3. krogu turnirjev velike četverice

Tamara Zidanšek je prvič v 3. krogu turnirjev velike četverice


Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Sla
Datum: 30.05.2021 - 13.06.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 42,661,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

2. krog:

Tamara Zidansek (Slovenia) beat Madison Brengle (U.S.) 6-4 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete