Fenomenalna Tamara Zidanšek v finalu Nürnberga!

24.05.2019
Trenutno najboljša slovenska teniška igralka "ruši" vse pred seboj na WTA turnirju v Nürnbergu! Katarina Srebotnik je z Američanko Raquel Atawo izpadla v polfinalu igre dvojic!

Nürnberg, Nemčija - 21-letna Tamara Zidanšek (68. na WTA) je dobila še četrti dvoboj zapored na WTA International turnirju v Nemčiji. Slovenka se je sijajno znašla na peščeni podlagi na Bavarskem. V polfinalu je presenetljivo v dveh nizih odpravila 2. nosilko, 23-letno Katerino Sinakovo (43. na WTA). Na koncu je bilo 7-6(4), 6-2 vnizih. ČESTITKE!!!

V 1. nizu sta se igralki borili z ohranjanjem servisa, vsaka sta ga oddali po 3 x in sledila je podaljšana igra. Čehinja je pred tem 2 x servirala za zmago, a ji ni uspelo. V 'tiebreaku' je bila Tamara bolj zbrana in je povedla v nizih. Slovenka je v 2. nizu servirala fenomenalno in je hitro povedla s 4-0. Nato sta obe normalno odservirali dokonca kar je pomenilo veliko slavje Zidanškove. V 2. nizu ni ponudila brejk priložnosti, sama je izkoristila obe. Predvsem je bila dobra pri realizacji 1. servisa. Dvoboj je trajal uro in 23 minut!

V finalu ji bo nasproti stala 1. noslka, 24-letna Rusinja Julija Putinceva (39. na WTA) s katero je odigrala en medsebojni dvoboj in to letos v Rabatu, ko je po treh nizih slavila Tamara! V pondeljek bo dosegla navišjo uvrstitev na WTA lestvici v dosedanji karieri!

Tamara Zidanšek je osvojila najmanj 180 WTA točk in zaslužila 17,258€!

Julija Putinceva

Julija Putinceva

 


NÜRNBERGER Versicherungscup
Kategorija: WTA International
Kraj: Nürnberg, Nemčija
Datum: 19. 05. - 25. 05. 2019
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $250,000
http://www.nuernbergercup.de/

Polfinale:

Tamara Zidansek (Slovenia) beat  2-Katerina Siniakova (Czech Republic)  7-6(4) 6-2

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete