Kavčič po odličnih predstavah v Melbournu spremenil urnik tekmovanj!

21.01.2011
Prva violina slovenskega moškega tenisa Blaž Kavčič si želi nastopiti tudi v Indian Wellsu in Miamiju. Spremenjen urnik po uvrstitvi v 2. krog Melbourne.

Junaško se je boril trenutno 98. igralec sveta Blaž Kavčič v 2. krogu prvega grand slama sezone proti favoriziranemu Mihailu Južniju, ki je na ATP lestvici pred njim kar 88. mest.

Po dveh nizih zaostanka, se je Kaljut vrnil v velikem slogu in izenačil na 2-2, njegov nalet pa je Rus komaj ustavil. 'Major Južni' je po dvoboju priznal, da rezultat zadnjega niza sploh ni realen, saj bi se kar nekaj točk lahko tudi drugače končalo, lonček pa so pristavili tudi sodniki, ki so v najbolj kritičnih trenutkih in prilomljenju dvoboja zamižali ter dosodili točki Rusu.

Vsekakor je Blaž lahko zelo zadovoljen z nastopi v Melbournu, ki mu bodo po uvrstitvi v 2. krog prinesli nove točke na ATP lestvici in že zdaj je jasno, da bo 31. januarja slovenski moški tenis po zaslugi Ljubljančana prišel do nove najvišje uvrstitve v zgodovini.

Z nastopom v četrtfinalu ATP turnirja v indijskem Čenaju in igranjem med 64 najboljšimi na OP Avstralije se tako spreminja tudi Blažev urnik tekmovanj v bližnji prihodnosti. Prvo je načrtoval igranje na peščenih ATP turnirjih po Južni Ameriki, sedaj pa bo nove zmage iskal na dvoranskih ATP turnirjih po Evropi. Začel naj bi v dvorani Dom Sportova v Zagrebu, kar je priložnost za vse slovenske ljubitelje tenisa, da si ogledajo na delu najboljšega slovenskega tenisača in igralce kot so Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Richard Gasquet,... , nadaljevanje pa sledi v Rotterdamu in Marseillu. Če bo varovanec trenerja Adriana Voineje tudi naslednji mesec igral na tako visokem nivoju (v kar ne dvomimo) in se na lestvici ATP še dvignil, bi marca odpotoval v ZDA, kjer je eden od vrhuncev sezone, masters turnirja v Indian Wellsu in Miamiju, kjer se bodo na kupu spet zbrali vsi najboljši tenisači sveta.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete