Grega Žemlja pridobil 4 mesta, Blaž Kavčič ostaja najboljši!!

21.11.2011
Na najnovejši lestvici ATP je Blaž Kavčič zadržal 92. mesto, Grega Žemlja je napredoval za 4, ostali najboljši Slovenci pa so rahlo zdrseli navzdol!

Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je zaradi poškodbe še vedno odsoten s teniških tekmovanj, a je vseeno obdržal pozicijo na ATP lestvici. Grega Žemlja je s finalom na challengerju v Salzburgu pridobil 4 in je sedaj na 119. mestu, najvišje je bil 111., leta 2010. Če bi osvojil turnir, bi se z dodatnimi 32 ATP točkami prebil na 109. mesto, a mu to ni uspelo. Za uvrstitev med top 100 potrebuje še kakšnih 70-80 točk in če bo nadaljeval s takšno igro kot v Salzburgu, se bo lahko veselil še enega mejnika!

Uvrstitve Slovencev na ATP lestvici si poglejte tukaj :

 

 

 

Med top 10 na svetu je stanje nespremenjeno. Največ sprememb je bilo v ozadju top 100, kjer sta svoji najviši uvrstitvi v karieri dosegla zmagovalec Salzburga, 21 letni Francoz Benoit Paire in zmagovalec Sao Paula, 21 letni Nemec Cedrik Marcel Stebe!

Cedrik Marcel Stebe je osvojil finalni challenger turni v sezoni, ki se je igral na trdi podlagi v Sao Paulu. N anjem je nastopilo 8 igralcev, ki so se pomerili v 2 skupinah med seboj. V 1. supini so igrali Thomaz Bellucci(BRA), Martin Klizan(SLO), Andreas Beck(NEM) in Bobby Reynolds(ZDA). V 2. skupini pa so bili Dudi Sela(IZR), Cedrik Marcel Stebe(NEM), Rui Machado(POR) in Mattias Bachinger(NEM).

Iz 1. skupine sta se naprej uvrstila Andreas Beck(3 zmage) in Thomaz Bellucci(2 zmagi), iz 2. skupine pa sta napredovala Dudi Sela in Cedrik Marcel Stebe, ki sta bila boljša v krogu 3 igralcev z 2 zmagama, kjer je zaradi slabše razlike v dobljenih in izgubljenih igrah, krajšo potegnil Rui Machado!

V polfinalu je Sela ugnal Beluccija s 6:4,6:4, Stebe pa po težki borbi rojaka Becka s 5:7,7:6(3),7:6(4). V finalnem obračunu se je Nemec revanširal Izraelcu za poraz v skupini in zmagal s 6:2,6:4 v nizih!

Nagradni sklad turnirja serije challenger je bil visokih 220.000$. Cedrick Marcel Stebe je za zmago prejel kar 84.900$ in 110 ATP točk.

 

Cedrik Marcel Stebe je osvojil bogato denarno nagrado in lepo število ATP točk1

Cedrik Marcel Stebe je osvojil bogato denarno nagrado in lepo število ATP točk1

 

"Še vedno ne morem verjeti. To je bil res velik turnir, ljudje okoli pa so bili zelo prijazni. Dudi je izreden igralec, saj je bil že med top 30 in res sem vesel, da sem premagal takšnega igralca. Turnir sem začel slabše, a sem iz dvoboja v dvoboj stopnjeval agresivnost  in na koncu prišel do svoje prave igre, kar mi je prineslo uspeh"!

Za mladim Nemcem je uspešna sezona, saj je bil še februarja izven top 400, sedaj pa se je prebil že med 100 najboljših. Osvojil je challengerja v Bangkoku in Šanghaju in sedaj še finalnega v Sao Paulu

Celotno ATP lestvico si poglejte tukaj :

foto : Marko Sivec

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete