Prerojena Polona Hercog je drugo leto zapored v velikem finalu Bastada!

21.07.2012
BASTAD, ŠVEDSKA - Prva slovenska teniška igralka Polona Hercog (86. na WTA) je po izjemnem tednu prišla v veliki finale WTA turnirja v Bastadu. BRAVO POLONA! Polfinale je dobila po točno 1 uri igre.

Kaj povedati, z eno besedo izjemo, suvereno, se je najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog prebila v veliki, nedeljski finale peščenega WTA turnirja v Bastadu, kjer je lani osvojila do sedaj edino lovoriko.

Kot prerojena po slabih rezultatih in poškodbah v letošnji sezoni se je 21-letna Štajerka znašla na skandinavskem turnirju z nagradnim skladom 220,000 USD ter po vrsti izločevala tekmice, ki so od nje višje uvrščene na WTA lestvici. Zadnja v nizu (polfinale) je padla leto starejša Mona Barthel, 41. tenisačica sveta, ki v polfinalu enostavno ni imela odgovora na Polonino raznovrstno igro. Varovanka trenerja Vladimirja Platenika bo jutri branila naslov po super zmagi s 6-1, 6-3.

V finalu Štajerko čaka Francozinja, švedskega porekla, Mathilde Johansson, ki je v prvem polfinalu premagala lanskoletno finalistko (izgubila s Hercogovo) Johanno Larsson. V vsakem nizu je Francozinja prišla do brejka več in odšla v finale po 1 uri in 50 minutah.

FINALE JE NA SPOREDU V NEDELJO OB 14. URI. NEPOSREDNI PRENOS VAM ZAGOTAVLJA ŠPORT TV !

Na osrednjem igrišču turnirja Sony Swedish Open je danes prevladovala Polona Hercog. Nemki  Moni Barthel, ki je letos že osvojila WTA turnir v Hobartu kot kvalifikantka in na lestvici napredovala ogromno mest, ni prepustila nobenih možnosti in ji v polfinalu kar šestkrat vzela servisno igro od devetih priložnosti. V prvem delu tekme je Hercogova odservirala za čisto petico, Nasprotnici ni dovolila niti ene priložnosti za brejk, sama pa s tremi zlahka povedla v nizih. Po takšni premoči je seveda Nemki padla zbranost ter je delala napako za napako, tudi v drugem nizu, kjer je Polona hitro povedla z odvzemom servisne igre. Nekaj malega se ji je zalomilo le v sredini 2. niza. Izgubila je začetni udarec in tekmico spustila v igro, toda po menjavi in posvetovanju s trenerjem je na peščeni teren prišla trdno odločena, da si izgubljeno pribori nazaj. Takoj je prišla do brejka in nato rutinirano odeservirala za zmago ter najboljšo letošnjo uvrstitev.

"Po smoli s poškodbami v letošnji sezoni je res lep občutek, ko lahko na igrišču brez težav odigraš to, kar moraš. Iz tekme v tekmo sem močnejša, predvsem pa končno igram brez bolečin. Današnji dvoboj je z rezultatskega vidika sicer bil dobljen lahko, vendar pa sem za to morala biti celo tekmo stoodstotno zbrana, saj sem vedela, da Moni ne smem pustiti, da prevzame pobudo. Veselim se jutrišnjega finala in skušala bom seveda končati turnir na enak način kot lani," je po zmagi povedala Hercogova.

citat: rtvslo

Po prvem krogu smo napisali, da je Polona dobro začela braniti naslov v Bastadu, kar se je danes uresničilo. Prišla je v finale in pozicijo, da v nedeljo lahko drugič v karieri dvigne pokal za najboljšo in to na istem prizorišču. Finalistki sta na računalniški lestvici skoraj ena zraven drugi. 27-letna Johanssonova, ki se je rodila v Goteborgu in je praktično domačinka, je le tri mesta višje od Polone (83.), že leta 2008 pa je na ITF-ju v Civitavecchiji občutila poraz proti takrat 17-letni Hercogovi.

 

Sony Swedish Open
Datum: Julij 16 - 22, 2012
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Pesek
http://www.swedishopen.org/


Polfinale:

Mathilde Johansson (FRA) d. Johanna Larsson (SWE) 64 64
Polona Hercog (SLO) d. (7) Mona Barthel (GER) 61 63

 

pripravil: L.S.

foto: swedishopen.org
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete