Jankovičeva samo' razjezila' Sereno v finalu Charlestona!

08.04.2013
CHARLESTON, ZDA - Američanka Serena Williams nadaljuje z zbiranjem lovorik in dokazuje, da je več kot zasluženo številka 1 ženskega tenisa.

Serena Williams je na zeleni peščeni podlagi Charlestona dvignila tretjo lovoriko. Po letu 2008 in 2012 je ubranila naslov, ko je v finalu s 3-6, 6-0 in 6-2 premagala Jeleno Jankovič.

Le še  ena lovorika  manjka izjemi Sereni do jubilejnega 50. naslova na WTA turnirjih. V finalu WTA premier turnirja v Charlestonu je izgubila prvi niz, le to pa jo je očitno 'razjezilo', saj je v nadaljevanju povsem nevtralizirala igro  Srbkinje in poletela do naslova. Le devetim tenisačicam je uspelo v karieri osvojiti več kot 50 naslovov in  ni dvoma, da bo Serena v kratkem v elitni druščini.

Jelena Jankovič je v prvem nizu zabeležila fantastično realizacijo pri  brejkih (2/2), še boljša pa je bila pri ubranitvi le teh (5/5). To ji je tudi prineslo uvodni del igre, a težko je bilo nadaljevati v takšnem ritmu. V 2. in 3. nizu je le še enkrat prišla v položaj, da odvzame začetni udarec favorizirani Sereni, pri 0-3 v  drugem nizu, kar je bil verjetno tudi zadnji trenutek, da sploh pride bližje prvi igralki sveta. Serena je  na koncu več kot zasluženo še tretjič slavila v Charlestonu, turnirju znanem pod imenom Family Circle Cup.

Serena Williams je praktično nepremagljiva....

Serena Williams je praktično nepremagljiva....

Williamsova ima v letošnji sezoni že tri naslove, poleg Charlestona je bila najboljša še v Brisbanu in Miamiju, v Dohi pa se je ustavila v finalu. Na drugi strani je Jankovičeva končno prikazala boljšo formo. Pravzaprav ta traja sedaj že nekaj tednov, vse od slavja v Bogoti.

 

Family Circle Cup
Datum: 01.04.2013 - 07.04.2013
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $795,707
Podlaga: Zeleni pesek
http://www.familycirclecup.com/


Finale:

1-Serena Williams (U.S.) beat 9-Jelena Jankovic (Serbia) 3-6 6-0 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete