Popolna dominacija Serene v finalu Charlestona!

09.04.2012
CHARLESTON, ZDA - Serena Williams pošilja sporočilo, da se je vrnila v šampionsko formo. V nedeljskem finalu WTA turnirja v Charlestonu, je dobesedno zbrisala krvnico Polone Hercog v polfinalu Lucie Safarovo iz Češke, ki se je uspela dokopati le do ene igre.

Že po tekmi v polfinalu, ko je Samantho Stosur premagala z neverjetnih 6-1, 6-1 je dejala, da je odigrala enega najboljših dvobojev v karieri, vse skupaj pa je v finalu le še ponovila. Tako kot je Čehinja Lucie Hradecka včeraj ponižala Polono Hercog, tako je Serena v finalu njo. Rezultat 6-0, 6-1 govori sam zase.

Pičlih 58 minut (identično kot v polfinalu) je porabila Američanka Serena Williams, da je prišla do jubilejne 40. turnirske zmage v bogati karieri na 40. turnirju Family Circle Cup, ki se kot edini v ženskem in moškem tenisu na najvišjem nivoju igra na zeleni peščeni podlagi.

Serena je bila v finalu še bolj prepričljiva. Dobila je prvih devet iger preden se je Čehinja le vpisala na semafor, da so gledalci sploh videli, da obstaja tudi ona. Če je mlajša od sester Williams v polfinalu imela odlično razliko med winnerji in nevsiljenimi napakami (+14), je imela dan kasneje v finalu fantastično (+19).

Ponosni oče Richard Williams je Sereni čestital takoj po zmagi

Ponosni oče Richard Williams je Sereni čestital takoj po zmagi

 ''Ko sem videla da mi gre, se nisem hotela ustaviti. Nizala sem igro za igro. Tako konstantno nisem igrala nikoli in to na tako visokem nivoju. Strašljivo je pomisliti na to, da znam servirati še veliko bolje'', je povedala ena najboljših tenisačic v zgodovini na zadnja dva dvoboja v Charlestonu, v katerih je oddala le tri igre, na celem turnirju pa le 15, kar je najmanj v letošnji sezoni od vseh zmagovalk. Na teniški lestvici se bo jutri premaknila iz 10. na 9. mesto, do travnate sezone pa ne brani nobenih točk. Pravzaprav vse do poletja in ameriške turneje nima zbira, ki bi bil omembe vreden, zato se lahko kaj kmalu znajde povsem pri vrhu, če ne celo na vrhu WTA lestvice. S takšno igro kot jo je prikazala v Charlestonu, se lahko tresejo hlače tudi 1. igralki sveta in letos skoraj nepremagljivi Viktoriji Azarenki.

Serena bo naslednjič nastopila na teniškem turnirju v Madridu, zato bo odšla sedaj domov in pridno trenirala, še prej pa jo čaka lansiranje nove kolekcije oblačil. Ja, zmago bo proslavila z novo linijo oblačil, vsaj sama tako pravi.

S 40. turnirsko zmago je sedaj na 3.mestu med aktivnimi tenisačicami. Pred njo sta le Kim Clijsters (41) in njena starejša sestra Venus (43).  Na pesku ima le štiri lovorike, a vse prihajajo iz velikih turnirjev. Slavila je leta 2002 v Rimu in Roland Garrosu, v Charlestonu pa dvakrat, 2008 in v nedeljo.

Lucie Safarova se lahko tolaži s podobno usodo kot Hercogova, le da je prišla stopničko višje. Za sabo ima fantastičen teden, madež je le katastrofalni finalni poraz. No, iz Charlestona pa le ne bo odšla praznih rok, saj je skupaj z Anastasjo Pavljučenkovo zmagala v dvojicah.

Family Circle Cup
Datum: April 2 - 08, 2011
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $740,000
Podlaga: Zeleni pesek
http://www.familycirclecup.com/Finale:

(5) Serena Williams (USA) d. (9) Lucie Safarova (CZE) 60 61

 

pripravil: L.S.

foto: espn.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete