Jastremska nadigrala Juvanovo v 1. krogu OP Avstralije

21.01.2020
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Kaja Juvan je morala v krstnem nastopu glavnega dela OP Avstralije priznati premoč vrstnici iz Ukrajine.

19-letna Kaja Juvan je izgubila obračun 1. kroga v Melbournu. Mlada slovenska teniška igralka je dobila tri tekme kvalifikacij na OP Avstralije ter se prebila v glavni del, kjer pa je dobila za tekmco vrstnico iz Ukrajine Dajano Jastremsko, ki je 23. nosilka. Slednja je brez težav zmagala s 6-1, 6-1.

Ja, to ni bil Kajin dan, Jastremska jo je počistila s terena po samo 54 minutah igre. Takoj na začetku dvoboja je bilo jasno, da bo pred Ljubljančanko težka naloga, saj je tenisačica iz Odese, trenutno 21. na WTA lestvici povedla 3-0. Z malo izkušnjami, a dovolj iz lanskega leta, ko je bila v 3. krogu Melbourna in OP ZDA ter celo v osmini finala Wimbledona, je hitro osvojila niz s samo eno oddano igro. Ko je v drugem delu povedla 4-0 je bilo kristalno jasno, da bi bil preobrat senzacija. Kaji se je uspelo vpisati na semafor in se posloviti iz letošnjega prvega Grand Slama z dragocenimi izkušnjami za bodoče. Jastremska, finalistka prejšnjega tedna na WTA turnirju v mestu Adelaide, je bila pač predobra.

“Tekma se ni odvila po mojih željah. Vseeno moram biti s turnirjem zadovoljna. Vidim, da lahko igram z vsemi in to je velika motivacija za nadaljevanje sezone,” je po dvoboju dejala Juvanova.

Tri zmage v kvalifikacijah, tretji zaporedni nastop v glavnem delu turnirjev za Grand Slam je res lepa popotnica za še več dela in potrditev tega, da Kaja spada med najbolj talentirane igralke sveta. Nastop ji je prinesel tudi lepo denarno nagrado v višini 90,000 avstralskih dolarjev.


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 20.01.2020 - 03.02.2020
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 60,500,000 avstralskih dolarjev
https://ausopen.com/index.html

1. krog:

23-Dayana Yastremska (Ukraine) beat Q-Kaja Juvan (Slovenia) 6-1 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete