Kaja Juvan s fantastično predstavo prvič v glavnem delu OP Avstralije

18.01.2020
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan je na tretjem turnirju za Grand Slam zapored v glavnem delu.

Kaji Juvan (126. na WTA) je uspelo, kako ne, saj je v kvalifikacijah OP Avstralije prikazala vrhunske predstave, najboljše pa je prihranila za odločilni krog, ko je s 6-3, 6-3 nadigrala Natalijo Vihljancevo, 112. na WTA lestvici ter igralko, ki je pri 22-letih v žep pospravila že več kot milijon USD. Bravo Kaja!

19-letna Ljubljančanka, varovanka trenerja Cokana in najobetavnejša športnica Slovenije, je v 1. nizu dvakrat izničila prednost ruske tekmice, s serijo iger na svojem računu pa osvojila niza. S takšnim tempom je nadaljevala tudi v drugem delu, sedem iger zapored in dva zapordena brejka sta ji prinesla lepo vodstvo 3-0, ki ga je Vihljanceva lahko le ublažila z ribrejkom. No, do konca je Juvanova še enkrat prišla do odvzema začetnega udarca in zaključila v velikem slogu. Prvič v karieri se je uvrstila v glavni del turnirja v deželi 'tam spodaj', lani je na debiju obstala v 2. krogu kvalifikacij. Z Vihljancevo, doma iz Volgograda, sta se pomerili prvič, tekma je trajala 1 uro in 23 minut. Rusinja je bila dvakrat v 2. krogu Melbourna, letos ga ne bo videla, razen če se ji nasmehne sreča ter se med 128 uvrsti kot srečna poraženka kvalifikacij.

Kaja je sedaj še tretji turnir velike četverice zapored v glavnem delu tekmovanja, brez skrbi pa ji morda že na na Roland Garrosu ne bo treba v kvalifikacije. Lani je na OP Francije prvič zaigrala med elito, kot srečna poraženka kvalifikacij, na Wimbledonu pa nato celo vihtela lopar v 2. krogu ter nudila Sereni Williams močan odpor. Sledilo je OP ZDA, ki ga je slovenska teniška asinja izpustila zaradi opravljanja mature, le to je več kot uspešno zaključila.

Kaja se je v glavnem delu Melbourna priključila še trem slovenskim akterjem. Neposredno bodo v boju za lepe denarne nagrade in veliko točk tudi Aljaž Bedene, Polona Hercog in Tamara Zidanšek. In katero je Ljubljančanka dobila za tekmico v 1. krogu? Vrstnico, 19-letno Dajano Jastremsko, ki se je kot najstnica že močno uveljavila. Zaseda visoko 24. mesto na računalniški lestvici, tudi po zaslugi izjemnih rezultatov na Grand Slamih. Lani je bila v 3. krogu OP Avstralije, na Roland Garrosu je sicer izpadla v prvem, sledila je osmina finala Wimbledona in še uvrstitev v 3. krog OP ZDA. Ne gre pa pozabiti, da je Jastremska prav danes igrala finale WTA turnirja v Adelaidu, kjer je morala priznati premoč 1. igralki sveta. Morda ji je dober nastop v Adelaidu pobral nekaj moči, vsekakor pa je Kaja sposobna dobiti skalp  tudi Ukrajinke. Med seboj se bosta pomerili prvič.


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 20.01.2020 - 03.02.2020
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 60,500,000 avstralskih dolarjev
https://ausopen.com/index.html

3. krog(kvalifikacije):

Kaja Juvan (Slovenia) beat Natalia Vikhlyantseva (Russia) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete