Kaja Juvan korak pred tretjim zaporednim nastopom v glavnem delu Grand Slama

17.01.2020
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan je preskočila tudi drugo prepreko v kvalifikacijah OP Avstralije.

19-letna Kaja Juvan je v zadnjem krogu kvalifikacij Melbourna, zmaga pa bi ji prinesla tretji zaporedni nastop v glavnem delu Grand Slamov. Lani je kot srečna poraženka nastopila na Roland Garrosu, nato na Wimbledonu, OP ZDA pa je izpustila zaradi opravljanja mature.

Pred enim letom je Juvanova obstala v 2. krogu kvalifikacij prvega turnirja velike četverice v sezoni, letos je to že za njo, saj je s 6-0, 2-6, 6-3 izločila domačinko Storm Sanders. Med seboj sta se merili prvič.

Levoroka Sandersova je sicer 347. na WTA lestvici, a gre za domačo igralko, kar pomeni, da je vselej neugodno igrati. No, 25-letni Avstralki je sicer uspelo vzeti niz, kaj več pa ne. Uvodni del je Kaja, 126. igralka sveta, dobila brez izgubjene igre in videti je bilo, da bo to lahek posel. Kljub ''kravati'', se je Sandersova pobrala ter po sedmih zaporedno izgubljenih igrah le prišla do vpisa na semafor, še več, nanizala je kar pet zaporednih iger in presenetila Kajo. Vse to je zadostovalo za izenačenje v nizih. 3. niz je slovenska teniška asinja odprla z 2-0, Avstralki je takoj uspelo izničiti brejk, že v naslednji izmenjavi pa je Juvanova spet ušla na brejk prednosti in ga tudi potrdila. Maratonska šesta igra je šla v roke domačinki, ki je znižala na 2-4, v deveti pa je Kaja na servisu dokončala misijo 2. kroga. Priigrala si je tri vezane žoge za zmago, izkoristila je tretjo.

Združeni slovenski navijači v Melbournu :) . Foto: Robi Cokan

Združeni slovenski navijači v Melbournu :) . Foto: Robi Cokan

Tudi odločilni krog kvalifikacij bo Slovenka odigrala z nasprotnico, s katero se bo merila prvič. Vsekakor bo to zahtevna naloga, kateri pa je Kaja vsekakor kos. 22-letna Rusinja Natalija Vihljanceva, 112. na WTA lestvici, bo zadnja ovira na poti do glavnega dela OP Avstralije. Prvi Grand Slam je najboljpi turnir za Rusinjo izmed velikih, na njem je že dvakrat nastopila v 2. krogu tekmovanja, na vseh ostalih še ni preskočila uvodnega kroga. 


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 20.01.2020 - 03.02.2020
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 60,500,000 avstralskih dolarjev
https://ausopen.com/index.html

2. krog(kvalifikacije):

Kaja Juvan (Slovenia) beat Storm Sanders (Australia) 6-0 2-6 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete