Jelena Jankovič zlahka do naslova v Gvangžuju

26.09.2015
GVANGŽU, KITAJSKA - Srbski teniški igralki Jeleni Jankovič očitno odgovarja kitajska turneja. Po naslovu na manjšem turnirju v Nančangu, je tokrat slavila na WTA turnirju v Gvangžuju.

Srbkinja Jelena Jankovič je ujela prvi WTA naslov po letu 2013 in 14. v karieri. V finalu Gvangžuja je zlahka premagala senzacijo turnirja Deniso Allertovo s 6-2, 6-0.

Finalni obračun je trajal le 71 minut, mlada Čehinja pa ni uspela ponoviti iger iz četrtfinala in polfinala, kjer je presenetljivo izločila Simono Halep in Saro Errani. 

Za razliko od dramatičnih obračunov, je tokrat nekdanja 1. igralka sveta Jelena Jankovič dominirala na terenu. Po brejkih na začetku dvoboja (2-2) je Jeca popolnoma prevzela iniciativo, dobila celo 10 iger v nizu in dvignila lovoriko. Za trenutno 25. igralko sveta je to prvi naslov po letu 2013 in Bogoti.

''Neverjeten je občutek po drugi zmagi na kitajskih tleh v tem letu, resnično se dobro počutim tukaj'', je povedala 30-letna Srbkinja in nato pohvalila tekmico, ki se je prvič znašla v borbi za naslov. ''Čestitke Denisa za prvi finale. Danes si igrala veliko bolje kot kaže rezultat, prepričana sem, da boš v karieri osvojila veliko lovorik''.

 

Guangzhou International Women's Open
Datum: 21.09.2015 - 26.09.2015
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $226,750
Podlaga: Trda
http://www.guangzhouopen.org/


Finale:

4-Jelena Jankovic (Serbia) beat Denisa Allertova (Czech Republic) 6-2 6-0

 

pripravil: L.S.

foto:  wtatour.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete