Štepanek preživel dramo in izločil še zadnjega Slovenca v kvalifikacijah Melbourna

12.01.2017
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Na Odprtem prvenstvu Avstralije letos v posamični konkurenci ne bo nobenega slovenskega predstavnika. Kot zadnji se je po močnem odporu favoriziranemu Radeku Štepaneku moral posloviti Blaž Kavčič.

29-letni Blaž Kavčič je bil po izpadu Žemlje in vseh treh deklet še edina slovenska priložnost, da bi letos imeli tekmovalca v glavnem delu posamične konkurence. Ljubljančan, 192. igralec sveta, se je znašel na poti 1. nosilcu kvalifikacij Radeku Štepaneku, češkemu veteranu pa je nudil močan odpor. Ja, 38-letni Čeh je našel dovoj moči in znanja pri svojih letih, da je na koncu ugasnil sanje Blaža o letošnjem nastopu v glavnem žrebu.

Štepanek in Kavčič sta se do danes pomerila enkrat, pred tremi leti prav v Melbournu, ko je nekoč že TOP10 igralec predal pred koncem zaradi poškodbe. Tablico je obrnil v svoj prid tokrat v kvalifikacijah, a nikakor brez odpora Črnučana.

Prvopostavljeni kvalifikacij Radek Štepanek se je skozi šivankino uho prebil v odločilni 3. krog kvalifikacij Melbourna. Po malo manj kot treh urah je ustavil pot Blažu Kavčiču.

Prvopostavljeni kvalifikacij Radek Štepanek se je skozi šivankino uho prebil v odločilni 3. krog kvalifikacij Melbourna. Po malo manj kot treh urah je ustavil pot Blažu Kavčiču.

Štepanek (102. na ATP) je v 1. nizu prišel do brejka v 6. igri, kar je bilo dovolj za vodstvo po koncu tega dela. Obdržal je edini brejk v nizu. V nadaljevanju je imel Blaž veliko priložnosti, da odpelje tekmo v 3. niz še pred tajbrejkom, pa Radek ni popustil. Z napadi na mreži mu je uspelo priti do podaljšane igre, ki jo je v žep pospravil naš teniški as. Tretji niz je bil dramatičen od začetka do konca. Najprej je ušel Kavčič z brejkom na 2-0, Štepanek je vrnil z ribrejkom in nato s še enim povedel, vseeno pa za borbenega Kaljuta nikoli ni konec. Držal se je v dvoboju do 14. igre, kjer si je češki tenisač priigral dve zaključni žogi, Blažu pa se je zatresla roka in je z dvojno napako 'podaril' lahek zaključek nasprotniku. Po skoraj treh urah je Blaž ostal brez nagrade za velik trud.


Australian Open
Kategorija: Grand Slam
Datum: 16.01.2017 - 29.01.2017
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 50,000,000 avstralskih dolarjev
http://www.ausopen.com/index.html

2. krog(kvalifikacije):

Radek Stepanek (Czech Republic) beat Blaz Kavcic (Slovenia) 6-3, 6-7(4) 8-6

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete