Žemlja in Kavčič začenjata kvalifikacije OP Avstralije

10.01.2017
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Edina slovenska moška teniška predstavnika na letošnjem prvem Grand Slamu sezone v Melbournu sta že na prizorišču in ponoči po našem času začenjata v kvalifikacijah.

Žreb kvalifikacij prvega letošnjega turnirja velike četverice v Melbournu slovenskima tenisačema ni bil naklonjen. Za preboj v glavni del bosta morala pokazati vse svoje znanje in na poti premagati tri močne nasprotnike.

30-letni Grega Žemlja, 152. na ATP lestvici, bo že v 1. krogu igral s šestopostavljenim kvalifikacij Bjornom Fratangelom iz ZDA. 23-letn Američan je 114. igralec sveta in je neugoden nasprotnik. Gre za enega iz mlade garde ameriških igralcev, ki nekoliko zaostaja za rojaki, pa vseeno... Lani je prvič zaigral v Melbournu, po porazu v zadnjem kvalifikacijskem krogu pa se mu je nasmehnila sreča in je bil v glavnem delu kot 'lucky loser'. 

Žemlja, ki prihaja iz Kranja, ima za sabo že vrsto nastopov na azijsko-pacifiškem Grad Slamu. Prvič je bil udeleženec že leta 2009, trikrat je bil v glavnem delu, enkrat od tega neposredno. V Melbournu ima še najslabše rezultate izmed vseh štirih največjih turnirjev, saj še nikoli ni prišel v 2. krog. Z Američanom Fratangelom se bosta pomerila prvič.

Grega Žemlja bo v kvalifikacijah OP Avstralije poskušal priti do prvih zmag v letošnji sezoni

Grega Žemlja bo v kvalifikacijah OP Avstralije poskušal priti do prvih zmag v letošnji sezoni


29-letni Blaž Kavčič (192. na ATP) ima na OP Avstralije lepe spomine. Na papirju ima od Grege v 1. krogu lažje delo, toda že v morebitnem drugem ga potencialno čaka 1. nosilec, eden vrhunskih tenisačev, izkušeni Čeh Radek Štepanek. Ljubljančan se je prvič udeležil turnirja v deželi 'tam spodaj' leta 2009, najboljšo uvrstitev pa vpisal pred tremi leti, ko je bil v 3. krogu glavnega dela. Zanj je to osmi nastop v Melbournu, šestkrat pa je bil med 128 najboljšimi, le na prvencu je obstal v kvalifikacijah. Letos je začel sezono fantastično, saj je v nedeljo končal Challenger v Bangkoku kot finalist.

Prvi nasprotnik Kavčiča bo mladi, 21-letni Italijan Matteo Donati, trenutno 210. igralec sveta. Donati, ki prihaja iz Alessandrie, je lani prvič zaigral na OP Avstralije, kjer je v 1. krogu kvalifikacij presenetil Blaža Rolo, v drugem pa nato podal slovo. To bo njun prvi medsebojni obračun.

Blaž Kavčič je najboljši rezultat na OP Avstralije dosegel leta 2014, ko je bil med 32 najboljšimi

Blaž Kavčič je najboljši rezultat na OP Avstralije dosegel leta 2014, ko je bil med 32 najboljšimi

 

pripravil: L.S.

foto: tiliatenis.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete