Kanadčani osvojili pokal Davis in postajajo svetovna teniška velesila

27.11.2022
MALAGA, ŠPANIJA - Reprezentanca Kanade je prvič v zgodovini osvojila pokal Davis, najstarejše moštveno tekmovanje na svetu.

Felix Auger Aliassime je prvo ime letošnjega pokala Davis. Kanadčan je blestel v svoji ekipi in močno pripomogel k zmagi v Davisovem pokalu. 

Auger Aliassime je dobil še sedmi in osmi niz na letošnjem finalnem tekmovanju in z Denisom Šapovalovom zagotovil neulovljivih 2-0 v tekmi z Avstralijo.

''Z Denisom sva skupaj odraščala, sanjala o teh uspehih in tudi o zmagi v Davisovem pokalu. To je fantastičen trenutek v moji karieri in tudi za našo deželo'', je povedal Auger Aliassime, ki je premagal Alexa De Minaurja s 6-3, 6-4, pred tem pa je bil Šapovalov boljši od Thanasija Kokkinakisa s 6-2, 6-4.

Prvič po letu 1981 v finalu ni bilo evropske reprezentance. Kanadčani so v polfinalu z 2:1 premagali Italijo medtem, ko je bila avstralska ekipa z 2:1 boljša od hrvaških reprezentantov. 

Kanada je bila drugič v finalu, leta 2019 so v Madridu klonili proti Španiji. Naslov so osvojili prvič in so šestnajsta država v zgodovini s tem dosežkom. Največ naslovov imajo ZDA (32), druga je današnja finalistka Avstralija (28). Naj dodamo, da so Kanadčani letos zmagali tudi na pokalu ATP, postali so prava teniška velesila. 


Davisov pokal - FINALE

KANADA – AVSTRALIJA 2:0

Denis Šapovalov – Thanasi Kokkinakis 6-2 6-4
Felix Auger-Aliassime – Alex de Minaur 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete