Kasatkina z zmago v San Joseju spet v TOP 10

08.08.2022
SAN JOSE, ZDA - Zmagovalka WTA turnirja serije 500 je ruska teniška igralka Darja Kasatkina.

Kljub temu, da ruskim športnikom na teniških turnirjih ne pripada zastava zaradi voje z Ukrajino, pa ti vseeno blestijo. Samsonova je ta teden slavila v Washingtonu, turnir v San Joseju pa je šel v roke 25-letni Darji Kasatkini.

Kasatkina je prišla do petega naslova v karieri na WTA turneji, za nameček se vrača v elitno deseterico na WTA lestvici. Za njo je to prva letošnja lovorika, že lani pa je na tem mestu igrala v finalu in je prva v San Joseju po Sereni Williams, ki je slavila v letih 2011 in 2012, ki je bila v dveh finalih zapored. 

Pred kratkim je Kasatkina preko socialnih omrežij sporočila in dala vedeti, da je v zvezi z dekletom, kar je sprožilo plaz člankov v tabloidih. Kakorkoli, ta teden se ni dala zmotiti in je prišla vse do konca, v finalu je s 6-7(2), 6-1 in 6-2 nadigrala še 45. igralko sveta, domačinko Shelby Rogers.

Do finala je izločila dve igralki iz deseterice, Badoso in Sabalenko, zmagovalko Wimbledona Ribakino ter še dve domačinki. Letos je v zelo dobri formi in na lestvici, ki pelje na zaključni turnir osmerice je na tretjem mestu. 


Mubadala Silicon Valley Classic
Kraj: San Jose (ZDA)
Datum: 01.08.2022 - 07.08.2022
Kategorija: WTA 500
Nagradni sklad: 757,900 USD
Podlaga: Trda
http://www.mubadalasvc.com/

Finale:

7-Daria Kasatkina (Russia) beat Shelby Rogers (U.S.) 6-7(2) 6-1 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete