San Jose: Collinsova preko Kasatkine do drugega zaporednega naslova

09.08.2021
SAN JOSE, ZDA - Američanka Danielle Collins je zabeležila deseti zaporedno dobljeni dvoboj in osvojila drugi turnir serije WTA zapored.

Po zmagi v Palermu, je Danielle Collins slavila še v San Joseju, le podlaga je druga. V Italiji je zmagala na pesku, tokrat na trdi podlagi ameriške turneje, še več vrednem turnirju, saj gre za serijo 500. V finalu je s 6-3, 6-7(10), 6-1 premagala Darjo Kasatkino iz Rusije.

Še tri tedne nazaj se je prvič uvrstila v finale WTA turnirjev, prišla do prvenca, sedaj pa ima pod pasom še drugi naslov. ''Moj cilj v letošnjem letu je bil osvojiti naslov na WTA turneji, sedaj ima dva, res neverjetno. Kar težko verjamem, da sem osvojila dva turnirja zapored'', je povedala 27-letna Američanka.

Collinsova je pred tem izgubila oba prejšnja medsebojna srečanja s Kasatkino, tudi polfinale na začetku sezone v Melbournu, enem izmed pripravljalnih dogodkov pred OP Avstralije, a danes je bila premočna za Rusinjo, premagala jo je sicer po treh nizih, vendar je imela v 2. nizu že pet zaključnih žogic. Tajbrejk v drugem delu se je končal šele po 22 točkah, Kasatkina pa se je uspela izvleči v 3. niz, kjer pa ni imela več moči za morebiten preobrat.  


Mubadala Silicon Valley Classic
Kraj: San Jose (ZDA)
Datum: 02.08.2021 - 08.08.2021
Kategorija: WTA 500
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $565.530
https://www.mubadalasvc.com/

Finale:

7-Danielle Collins (U.S.) beat 4-Daria Kasatkina (Russia) 6-3 6-7(10) 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete