Ons Jabeur spisala zgodovino. Prva Arabka ima lovoriko na WTA turneji.

21.06.2021
BIRMINGHAM, V.B. - Tunizijka Ons Jabeur je poskrbela za zgodovinski dogodek na WTA turnirju na travi v Birminghamu.

Ons Jabeur iz Tunizije je v tretje igrala finale na WTA turnirjih in le zmagala. To pa je bil zgodovinski trenutek, ne le za njeno državo, za ves arabski svet. V finalu turnirja Viking Classic Birmingham je s 7-5, 6-4 ugnala Rusinjo Darjo Kasatkino.

2. nosilka je pred tem izgubila dva finala, enega prav s Kasatkino leta 2018 v Moskvi, drugega letos v Charlestonu. ''Vedela sem, da moram ujeti to, da zadiham in pošljem sporočilo. Upam, da dam zagon vsem v Tuniziji in tudi v arabskem svetu, da se mi pridružijo na turneji'', je sporočila Ons Jabeur, ki letos blesti, nabrala je že 28 zmag in je na prvem mestu z Bartyjevo. 

24. igralka sveta je danes izkoristila pet brejk žogic od desetih in premagala nasprotnico, s katero je do sedaj izgubila dvakrat, Kasatkina pa je letos dobila tudi dva WTA turnirja. 

Jabeur je tudi prva Arabka, ki je zmagala mladinski grand slam (Roland Garros 2011), ima prva 3. krog na grand slamih (Roland Garros 2017) in prva četrtfinale na grand slamih (OP Avstralije 2020).


Viking Classic Birmingham
Kraj: Birmingham (V.B.)
Datum: 14.06.2021 - 20.06.2021
Kategorija: WTA 250
Nagradni sklad: 235,238 USD
Podlaga: Trava
https://www.lta.org.uk/major-events/nature-valley-classic/ 

Finale:

2-Ons Jabeur (Tunisia) beat 4-Daria Kasatkina (Russia) 7-5 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete