Kavčič ob polnoči do zmage v uvodu kvalifikacij Roland Garrosa

25.05.2021
PARIZ, FRANCIJA - V 2. krog kvalifikacij OP Francije se je po Blažu Roli uvrstil tudi Blaž Kavčič.

Pozno ponoči, po polnoči, je dvoboj 1. kroga kvalifikacij na OP Francije uspešno zaključil Blaž Kavčič. V dveh nizih s 6-2, 7-6(7) je premagal neugodnega Poljaka Kacperja Žuka.

34-letni Kavčič (216. na ATP) je stari maček na peščenem grand slamu, prvič je tu nastopil že pred enajstimi leti, ko se je uvrstil v 2. krog glavnega dela, nato pa ta izid ponovil še trikrat zapored. Vse od 2013 naprej ni bil več tako uspešen. Letos mora spet začeti v kvalifikacijah, a naloga ne bo lahka.

Z 22-letnim Kacperjem Žukom, 173. igralcem sveta, se je letos srečal drugič. Prvi medsebojni dvoboj aprila v polfinalu challengerja v Splitu je dobil Ljubljančan, tokrat je Poljaka izločil še hitreje, v 1 uri in 25 minutah. Kavčič je začel izjemno, ekspresno je povedel 4-0 in si tlakoval pot do prvega niza. Prve tri igre je dobil brez izgubljene točke, Poljak je prvo osvojil po 15 točkah na računu Blaža, nato pa se je le nekoliko sprostil in prišel do enega ribrejka. Za super odigran niz je Kavčič v 8. igri še enkrat vzel začetni udarec. 2. niz je bil veliko bolj tesen, pravzaprav zelo izenačen. Začel se je z brejkoma na obeh straneh. Žuk je povedel 4-2 in pri 5-4 serviral za izenačenje v nizih, ni mu uspelo. Slovenski teniški igralec se je izvlekel v podaljšano igro v kateri je povedel 5/3. Pri 5/6 je ubranil žogo za niz, sam pa izkoristil drugo zaključno. 

Precej težkega tekmeca ima Kavčič v 2. krogu kvalifikacij. Nasproti mreže mu bo stal 27-letni Hugo Dellien, ki je pred kratkim dobesedno potolkel Aljaža Bedeneta v kvalifikacijah mastersa v Rimu. Kot 124. igralec sveta je Bolivijec 12. nosilec kvalifikacij, med seboj pa se bosta pomerila prvič.


Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Sla
Datum: 30.05.2021 - 13.06.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 42,661,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

1. krog(kvalifikacije):

Blaz Kavcic (Slovenia) beat Kacper Zuk (Poland) 6-2 7-6(7)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete