FANTASTIČNO, slovenski dan, slovenski finale v Splitu po zmagi Kavčiča

10.04.2021
SPLIT, HRVAŠKA - Kakšen teden na ATP challengerju v Splitu. Po izjemni zmagi Blaža Kavčiča se bosta v finalu pomerila dva slovenska tenisača.

Redko kot človeška ribica, a zato toliko bolj sladko. Res malokrat se na challenger turnirjih, ki so takoj za turnirji serije ATP, v finalu pomerita dva slovenska tenisača. In prav to je ta teden uspelo na peščenem turnirju Split Open v Dalmaciji Blažu Kavčiču in Blažu Roli. Slednji je dobil polfinalni obračun nekaj ur pred Kavčičem, ki je v drugem polfinalu po preobratu izločil neugodnega Poljaka Kacperja Zuka z 2-6, 6-3, 6-2.

Bravo fanta, čestitke za finale in naj zmaga boljši. Samo tako lahko napišemo pred vseslovenskim finalom v srcu Dalmacije, ko bo jutri Blaž Kavčič lovil 18. naslov na challengerjih, Blaž Rola pa 5. naslov.

Trije Blaži, dva akterja na terenu in Trupej kot trener so dobesedno zmagovalci Odprtega prvenstva Splita. Kavčič je danes še enkrat več pokazal svojo borbenost in nepopustljivost, samo letos je petkrat obrnil po izgubljenem nizu. Nasproti sebe je imel 22-letnega Poljaka Zuka, 221. igralca sveta, ki je v zadnjem času 'vroč', na zadnjem challengerju v Rusiji je bil finalist. Poljak je dobil uvodni niz, a s tem samo 'razjezil' Ljubljančana, ki je danes zadel tudi pet asov. Oba sta imela osem brejkn žogic, Kavčič jih je konvertiral štiri Zuk pa tri. 76:72 je bilo v točkah za Slovenca in najbolj pomembno, 2:1 v nizih. 

To je šele drugi slovenski teniški finale na challengerjih. Prvega in edinega do sedaj sta odigrala Grega Žemlja in Aljaž Bedene v Anningu leta 2012.

34-letni Kavčič (245. na ATP) je v Splitu nanizal že šest zaporedno dobljenih dvobojev, saj je moral začeti v kvalifikacijah. Kot bi se soočil z grand slamom, kjer je treba do finala dobiti šest obračunov. kapo dol, fizično je fantastično pripravljen, da le ni izgubil preveč moči v tem tednu, da bomo jutri priča super obračunu za lovoriko slovenskih teniških asov. Roko na srce, danes je bil na terenu Rola še precej dlje, če je Kavčič igral 1 uro in 43 minut pa je bil Ptujčan uspešen po 3 urah in 14 minutah.

In kakšna je medsebojna statistika dveh mladih očetov? Vse tri medsebojne tekme do sedaj je dobil Kavčič, dve na pesku in eno na trdi podlagi. Prvič sta se srečala že daljnjega leta 2008 na futuresu v Kopru, nato v 2. krogu challengerja leta 2017 v japonskem Kjotu ter lani v polfinalu challengerja v Italiji v Bielli.


Split 1
Kraj: Split (HRV)
Datum: 05.04.2021 - 11.04.2021
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 44,820 EUR

Polfinale:

Q-Blaz Kavcic (Slovenia) beat Kacper Zuk (Poland) 2-6 6-3 6-2

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete