Kavčič z odlično igro poskrbel za sanjski finale v Portorožu in ponovno zavzel slovenski prestol!

12.07.2014
PORTOROŽ - Drugi najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je z zmago v polfinalu domačega Challenger turnirja v Portorožu razveselil organizatorje in gledalce predvsem pa sebe, saj bo v ponedeljek spet 1. slovenski tenisač na ATP lestvici.

Res fantastično je 1. nosilec in prvi favorit portoroškega Challengerja Blaž Kavčič (85. na ATP) opravil svojo nalogo v polfinalu. Srečal se je z resnim in neugodnim tekmecem, vendar je z agresivno igro nadigral tretjepostavljenega Donskoja (118. na ATP) s 6-4, 6-2 in bo jutri zasluženo iskal 12. naslov na turnirjih serije Challenger, tretjega v letošnji sezoni. Bravo Blaž!

27-letni Ljubljančan je najbolj trofejni slovenski tenisač, pred kratkim pa se je iz azijske turneje vrnil kar z dvema naslovoma. Je tudi edini tenisač, ki je že osvojil domači turnir serije ATP Challenger, ko je bil ta še na pesku v Ljubljani. 

Kavčič prihaja v finale brez oddanega niza, za nameček pa bo v nedeljo pravi praznik v mestu rož, saj se bo Črnučan udaril z 2. nosilcem Gillesom Mullerjem iz Luksemburga. 

Nič ni prepustil naključju varovanec trenerja Trupeja. Od začetka je vsilil hiter ritem, dobro je returiral in hitro prišel do brejka v 3. igri. Moskovčan je odgovoril malo kasneje z ribrejkom, a na koncu se je razrešilo, da je bilo to tudi vse iz loparja ruskega tenisača. Blaž je rutinirano kontroliral potek srečanja. 1. niz je osvojil po še enem odvzemu servisu, v drugem pa spet povedel v 3. igri in v peti še povečal vodstvo. Nasprotnika, s katerim se je pomeril prvič, je doletel hiter konec, po 80 minutah, zaradi dobre igre Kavčiča pa je naredil tudi veliko nevsiljenih napak (30).

Kavčič: »Malce sem se zbal v prvem nizu, ko mi jeJevgenij vrnil odvzem servisa, saj so žoge letele mimo mene kot iz topa. Dobro sem igral iz osnovne črte in mislim, da sem bil v tej prvini boljši od nasprotnika.«

»Moram priznati, da me je podpora občinstva zelo razveselila, kajti zaradi močnega spodbujanja niti za trenutek nisem popustil.« 

Blaž Kavčič bo igral v četrtem zaporednem finalu turnirjev serije Challenger

Blaž Kavčič bo igral v četrtem zaporednem finalu turnirjev serije Challenger

Tudi z jutrišnjim finalnim tekmecem bo Blaž lopar prekrižal prvič. Gre za izkušenega 31-letnika iz Luksemburga, ki je bil že na 42. mestu ATP lestvice, ki ima v lasti manj naslovov iz Challengerjev (10), toda letos je dobil že štiri. Večino časa je pred leti preživel na ATP turneji, tudi tu je razlog, da nima več lovorik na omenjenih turnirjih. Krasi ga super servis, zato se najbolje počuti na travi in betonu (četrtfinale OP ZDA 2011), brez dvoma pa zna igrati tudi na pesku. »Nekajkrat sem ga gledal na televiziji. Spomnim se njegovega dvoboja 3. kroga proti Nadalu v Wimbledonu. Ima prednost, ker je levičar in povrhu ima še odličen začetni udarec. Če mi bo uspelo nevtralizirati njegov začetni servis mislim, da sem v prednosti. Pogoji za igro so kar težki, saj je igrišče počasno, kar pomeni, da si načeloma z začetnim udarcem težko ustvariš prednost oziroma točke«, se je ozrl na finale Kavčič.

 

Finale bo v Portorožu na sporedu v nedeljo ob 18.15 uri. 

 

ATP Challenger Tilia Slovenia Open
Kraj: Portorož (SLO)
Datum: 05.07.2014 - 13.07.2014
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €42,500


Polfinale:

1-Blaz Kavcic (Slovenia) beat 3-Evgeny Donskoy (Russia) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Vid Ponikvar/SPORTIDA

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete