Kerberjeva prva Nemka po Grafovi na prestolu Wimbledona

14.07.2018
LONDON, V.B. - Angelique Kerber je v finalu Wimbledona po dveh nizih ustavila novopečeno mamico Sereno Williams.

Angelique Kerber je v finalu najprestižnejšega turnirja sveta premagala Sereno Williams s 6-3, 6-3.

Nemška tenisačica je osvojila tretjo lovoriko na grand slamih in prvo na Wimbledonu potem, ko je pred dvema letoma izgubila v finalu s Sereno Williams. Prav Američanki se je danes maščevala, a treba je dodati, da je Serena v Londonu naredila velik posel. 10 mesecev nazaj je povila hčerko, nastopila je šele na četrtem turnirju po porodu in že igrala finale največjega turnirja sezone. 36-letna dobitnica 23. lovorik na grand slamih je bila po finalu zelo čustvena.

''Za mano je fantastičen turnir, res sem srečna, da sem prišla tako daleč. Jasno je, da si razočaran po izgubljenem finalu, a sama resnično nisem. Pred mano je še toliko stvari, komaj sem ujela zalet'', so bile besede Serene, ki je dodala: ''Danes sem odigrala za vse mame. Poskusila sem dati vse od sebe, a Angelique je bila boljša''.

Kerberjeva je postala prva nemška igralka po Steffi Graf in letu 1996, ki je slavila na istem mestu. Izrabila je veliko napak Serene in zasluženo dvignila zlati krožnik. "Uresničile so se otroške sanje. Zavedam se, da sem nasledila Steffi Graf. Danes so bili z menoj številni prijatelji, tudi mama, ki je na tako pomembnih dvobojih vedno živčna. Prepričana sem, da bo šampionka Serena kmalu osvojila še kakšen grand slam,'', je povedala Nemka.


Wimbledon
Kategorija: Grand Slam
Kraj: London, Velika Britanija
Datum: 02.07.2018 - 15.07.2018
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: trava
Nagradni sklad: £ 34,000,000
http://www.wimbledon.com/index.html

Finale:

11-Angelique Kerber (Germany) beat 25-Serena Williams (U.S.) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete