Kerberjeva za ubranitev naslova Stuttgarta končala pravljico Siegemundove

24.04.2016
STUTTGART, NEMČIJA - Angelique Kerber je zmagovalka WTA turnirja v Stuttgartu, ki se je igral na peščeni podlagi v dvorani. V vsenemškem finalu je končala pot Laure Siegemund, ki ima za sabo pravljiični teden.

Aktualna zmagovalka OP Avstralije Angelique Kerber je slavila na WTA Premier turnirju v Stuttgartu in se domov odpeljala s prestižnim avtomobilom znamke Porsche. 

V vsenemškem finalu je bila Angie kot 2. nosilka boljša od kvalifikantke Laure Siegemund s 6-4, 6-0. 

Še enkrat več se je potrdilo, da izkušnje iz finalov štejejo največ. Kerberjeva je kot velika favoritinija in izkušena igralka dobila finalni boj na WTA turnirju v Stuttgartu proti rojakinji Lauri Siegemund, ki se je v vlogi finalistke znašla prvič v karieri. Ne glede na poraz je lahko Siegemundova več kot zadovoljna s pravljičnim tednom, ki ga je začela v kvalifikacijah, na poti do finala pa je izločila tri TOP10 igralke sveta.

Angelique Kerber je ubranila naslov na turnirju Porsche Tennis Grand Prix, čeprav je začela zelo slavo. Vrstnica in rojakinja je takoj na začetku povedla 3-0 in na hitro se je zazdelo, da bo morda končala pravljični teden na veličasten način. No, aktualna prvakinja Melbourna se je hitro sestavila, trikrat vzela začetni udarec in dobila uvodni niz s 6-4. Siegemundova (71. na WTA), je po koncu niza vzela zdravniški odmor zaradi težav s hrbtom, vse skupaj pa ni nič pomagalo. Kerberjeva se ni več ozirala nazaj, zavezala t.i. kravato in v Stuttgartu slavila drugič zapored.

''V 1. nizu sem potrebovala nekaj časa, da sem ujela ritem. Laura ima za sabo izjemen teden, zato sem zelo vesela, da sem jo premagala. Zmagati drugič na tem turnirju je nekaj posebnega'', je dejala Kerberjeva.

''Danes sem bila povsem prazna. Lahko bi igrala veliko bolje, toda moja nasprotnica je bila res premočna. Za sabo imam super teden, mislim, da sem dosegla svoj limit. Na takšnem nivoju potrebuješ tudi veliko fizične pripravljenosti in po sedmih dvobojih sem se preveč izpaznila'', pa je povedala Siegemundova.

 

Porsche Tennis Grand Prix
Kraj: Stuttgart, Nemčija
Kategorija: WTA Premier
Datum: 18.04.2016 - 24.04.2016
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 693.900
http://www.porsche-tennis.de/prod/pag/tennis.nsf/web/english-home


Finale:

2-Angelique Kerber (Germany) beat Laura Siegemund (Germany) 6-4 6-0                  

         

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete