Kokkinakis visel cel teden, na koncu pa slavil na domačem turnirju v Adelajdi

16.01.2022
ADELAIDE, AVSTRALIJA -

Domačin Thanasi Kokkinakis je dobil posebno povabilo, da je zaigral v glavnem delu domačega ATP 250 turnirja v Adelajdi, organizatorjem pa se je na koncu zahvalil na najlepši način, z naslovom. Visel je cel teden, ni se predal, v žep pospravljal tesne tajbrejke, tudi v finalu pa je po drami na koncu s 6-7(6), 7-6(5), 6-3 premagal nepostavljenega Francoza Arthurja Rinderknecha.

Sanjsko se je zaključil teden za Avstralca, ki je prvič osvojil turnir na domačih tleh. Finale v prvih dveh nizih ni postregel z niti eno brejk žogo, odločala je podaljšana igra in vse skupaj je pripeljalo do tretjega dela, ko je 25-letni Thanasi že v 1. igri uspel odvzeti začetni udarec in prednost zadržati do konca. 

145. igralec sveta je povedal: ''V najlepših sanjah si nisem mislil, da bom prvič dobil turnir v karieri na domačem parketu, res noro''. Avstralec je veliko obetal kot najstnik, nato pa se je malo izgubil. Do danes je imel v osebni izkaznici le en finalni nastop, leta 2017 mu je uspelo v Los Cabosu, ni pa mu uspelo dvigniti pokala. S to zmago danes v Adelajdi je vsekakor obrnil pozornost pred bližajočim se OP Avstralije.


Adelaide International 2
Kraj: Adelaide (AVS)
Datum: 10.01.2022 - 16.01.2022
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 601,505 USD
https://adelaideinternational.com.au/

Finale:

WC-Thanasi Kokkinakis (Australia) beat Arthur Rinderknech (France) 6-7(6) 7-6(5) 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete