Kralj ostaja kralj. Rafa Nadal do enajstega naslova na Roland Garrosu!

10.06.2018
PARIZ, FRANCIJA - Kralj peska je nedotakljiv na Philippe Chatrierju. Na osrednjem terenu OP Francije je Rafael Nadal dvignil že neverjetno 11. lovoriko, kar bo v prihodnosti skoraj nemogoče preseči.

Prvi teniški igralec sveta Rafael Nadal je še enkrat več potrdil, da je največji igralec na peščeni podlagi. Status kralja peska si je zagotovil že zdavnaj, sedaj samo še ruši svoje rekorde in njegova dominanca na tej podlagi je nekaj, kar teniški svet še ni videl. 

11. naslov na slovitem Roland Garrosu je uspel 32-letnemu Majorčanu, ki je danes v finalu s 6-4, 6-3, 6-2 nadigral tudi Dominica Thiema. Večino posla je opravil v zaključku prvega in na začetku drugega niza, ko je vezal pet zaporednih iger od 4-4 in jasno je bilo, da Avstrijec v prvem finalu kariere na grand slamih skoraj ne more do preobrata.

Thiem je bil edini na papirju, ki bi se lahko zoperstavil velikemu Nadalu v finau OP Francije, saj ga je edini premagal lani in letos, enkrat v Rimu in enkrat v Madridu, na peščeni podlagi. No, na osrednjem terenu Roland Garrosa je to malo težje. Nadal je od leta 2005, ko je prvič nastopil na Roland Garrosu, osvojil 11 lovorik od možnih 14, skupni rezultat pa ima izjemnih 86-2. Tu sta ga uspela premagati le Robin Soderling, takrat senzacionalno v osmini finala leta 2009 in Novak Đokovič leta 2015 v četrtfinalu.

Letos je Rafa v dveh tednih oddal le en niz, v četrtfinalu Diegu Schwartzmanu, v polfinalu mu je Delpo uspel ukrasti le sedem iger, nič kaj bolje je ni odnesel Thiem v finalu, vpisal je devet iger. Nadala v finalu ni ustavila niti težava s prstom, mladi Avstrijec pa je v pomembnih trenutkih naredil preveč napak. Na koncu mu je uspelo ubraniti tri zaključne točke, prisiliti Nadala, da je dal vse od sebe, sam pa je dokazal, da ima potencial, da morda v prihodnosti dvigne pokal mušketirjev. Danes je postal prvi Avstrijec po letu 1995 in Thomasu Mustru, ki je lovil naslov na največjih teniških turnirjih sveta.

Rafael Nadal je v mestu luči praznoval 32. rojstni dan, osvojil svoj 17. turnir za grand slam, kar ga postavlja na drugo mesto večne lestvice. Pred njim je le še največji in kompleten tenisač vseh časov Roger Federer, ki ima 20. naslovov. Še enkrat se je pokazalo, kaj vse je uspelo tema dvema velikanoma tenisa in Novaku Đokoviču, saj v rokah držijo skupaj kar 49 lovorik s turnirjev veike četverice. Če to pretvorimo v leta, je to za kar 12 let grand slamov. 


Roland Garros
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 27.05.2018 - 10.06.2018
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 36,464,000
https://www.rolandgarros.com/en-us/

Finale:

1-Rafa Nadal (Spain) beat 7-Dominic Thiem (Austria) 6-4 6-3 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete